További információkért görgessen lefelé

Egy kávéscsészényi szeretet

Matthias Peters kávészenvedélyéből új keverék született.

Matthias Peters el sem tudná képzelni a mindennapjait kávé nélkül. Szerencsére nem is kell, hiszen az általa létrehozott Miele Black Edition N°1 kávé mindig tökéletes ízélményt garantál.

Matthias Peters el sem tudná képzelni a mindennapjait kávé nélkül. Minden reggelét egy csésze feketekávéval indítja. Hogy mi táplálja a lelkesedését? A kávé mennyei íze! A Vollmer Privatrösterei kávépörkölő üzem ügyvezető igazgatójaként Peter munka közben is a szenvedélyének hódolhat. Az új keverék keresése során egy tökéletes, sokoldalú kávé megalkotására törekedett, amelynek ínycsiklandó aromája egyformán érvényesül eszpresszó, tejeskávé vagy latte macchiato formában felszolgálva.

Következett hát a kísérletezés és a kóstolgatás. Aztán még több kísérletezés. Különböző kávéfajtákat kevert össze, különféle pörkölésekkel próbálkozott, kóstolt és kóstolt – addig módosítgatta a receptet, amíg tökéletesen elégedett nem lett az eredménnyel. Ekkor elvitte művét a Mieléhez, ahol a keverék nagy sikert aratott. Peters szerint azonban a tökéletes kávé titka nem csupán a különleges keverékben rejlik. Sok időre és odafigyelésre is szükség van hozzá. Így hát miután meggyőzte a Mielét, visszatért a kávéjával a gépekhez, és még tovább kóstolgatott, hogy tökéletesítse az ízeket. Mára a finom aromák mestere gyártja a pörkölő üzemében a Miele Black Edition N°1 keveréket.

A kávébabot mindössze 20 percig pörköli, hogy a kávészemek kinyíljanak, utat engedve az aromáknak. Matthias Peters számára a környezetvédelem is fontos, ezért kizárólag organikus termesztésű és méltányos kereskedelemből származó kávét használ. Őszintén hisz abban, hogy a kávé iránti szeretete érezhető az általa készített kávék ízén.

Szerző: Maria Berentzen
Fénykép: © Miele