Miele Black Edition N°1: A kávé tökéletes élvezete

A Mielével tökéletes kávéspecialitásokat varázsolhat otthonában!

Vásárlás most

Miele kávé

Miele kávé

Black Edition N°1: Minden érzékével átélheti a kávézás élményét

A Mielével mindenki tökéletes baristává válik. Mert csak a minőségi kávéfőzőink technikájával és a kiváló minőségű kávébabok teljes összhangjával sikerül az egyedülálló kávézás élménye. A Miele Kaffee Black Edition N°1 a legfinomabb kávébabok exkluzív kompozíciója, amelyet pontosan a Miele kávéfőzőkkel hangoltak össze. A Vollmer magánpörköldével együttműködve négy különböző Arabica kávébab fajta keverékét alkottuk meg. A dél-amerikai fennsíkon kézzel szedett és válogatott bio babokat kímélő módon készítik elő és gyengéden pörkölik meg, hogy a pörkölési eljárás során a teljes aroma ki tudjon bontakozni. Az eredmény: egyszerűen egyedülálló!

A tökéletes keverék

A különböző kávébab fajták összhangja, a minőségük és a keverékük aránya minden kávé ízének alapja. A Miele Black Edition N°1 kávé négy nemes Arabica kávébab keveréke, amelyet Dél-Amerika fennsíkján 1.000 m magasságtól termesztenek. A Robusta babokkkal összehasonlítva az Arabica baboknak finomabb ízük van. Kézzel szedve és válogatva kizárólag érett szemeket szüretelnek le. A kiváló minőségű babok, a szüretelési technika és a bab fajták exkluzív kompozíciója a Miele kávénak egyedülálló karaktert kölcsönöz.

Lágy és bársonyos íz

Mivel mindenki másképpen érzékeli vagy ítéli meg a kávéban található aromákat, olyan kávét szerettünk volna alkotni, amelynek az íze mindenkit meggyőz. A Black Edition N°1 a lágy, bársonyos ízével és krémes aromájával és nagyon visszafogott savas hatásával tűnik ki. Az eredmény: zamatos, enyhén gyümölcsös valamint intenzív és kiegyensúlyozott ízvilág.

18 hónapos garantált frissesség

A jó íz jelentősen függ a kávé tárolásától is. Azért, hogy a Miele Black Edition N°1 teljes aromáját megtartsa, 250 g-os aromamegőrző kompozit alumíniumtasakokban kapható. Az aromaszelep lehetővé teszi, hogy a kávéból felszabaduló gázok távozzanak. Mivel hosszabb tárolás során egy kevés aroma távozhat, javasolt az optimális ízélményért a kávé 18 hónapon belüli elfogyasztása. Természetesen a kávé ez idő letelte után is felhasználható.

Garantált fair trade kereskedelem

Számunka a tisztességesség és az igazságosság magától értetődő. Ezért a Miele Black Edition N°1 is fair trade elismeréssel rendelkezik. Úttörőként a fair trade termékek között a kávé a fejlődő országokban értékesen hozzájárul a kávétermelő családok élet- és munkakörülményeinek javulásához. Ezenkívül a fair trade termékek vásárlása a természetvédelem segítéséhez is hozzájárul. A Miele kávé közvetlenül visszakövethető és teljes egészében fair trade kávészövetkezettől származik.

Bio tanúsítvány*

Minden vállalat, amely ökológiai módon feldolgozott mezőgazdasági árut állít elő, az EU-rendelet szerint rendelkeznie kell tanúsítvánnyal ahhoz, hogy az EU-n belül kereskedhessen. Ez a minősítés magában foglalja a teljes ökológiai termelési láncot – beleértve a termesztést, az élelmiszer feldolgozást, a szállítást, raktározást és a kereskedelmet. Ezeknek az előírásoknak megfelelően nem csak a Miele beszállítója, a Vollmer Kaffee rendelkezik a bio tanúsítvánnyal, hanem a Miele Kft. is igazoltan raktározhat és kereskedhet bio kávéval.**

* a DE-ÖKO-001 szerint
** Miele ellenőrzési szám: DE-NW-001-25390-BD

Pörkölési eljárás

Pörkölési eljárás

Partnerünk: Vollmer magánpörkölde

A Miele magánpörköldével a Miele olyan partnerrel rendelkezik, aki hasonlóan hagyományokban gazdag és értéktudatos, mint mi magunk. Az 1936-ban vegyeskereskedésként és emellett pörköldeként alapított Vollmer magánpörkölde több mint 80 éves tapasztalattal rendelkezik a pörkölés és a különleges kávé kompozíciók összeállításában. Mint ahogyan a Miele is, a Vollmer a kiváló minőségre helyezi a hangsúlyt és fair trade tanúsítvánnyal, valamint 1996 óta bio minősítéssel rendelkezik.

A helyes pörkölési eljárás döntő

Csak a pörkölés és a közben keletkező kémiai reakciók által keletkeznek a fajtára jellemző, egyedülálló aromák és a bab keverékek íze. A zsír nélküli, száraz pörkölési folyamat alatt akár 800 féle, a kávébabokban lévő aroma aktiválódik.

A pörkölés időtartama azonban nem csak a bab nedvesség- hanem a savtartalmát is befolyásolja. Minél sötétebb a pörkölés, annál kevesebb a sav, azonban annál több keserű anyag és édes íz szabadul fel. A pörkölés hőmérséklete és időtartama döntő a babok íze az aromája szempontjából, ezért ugyanazon bab fajtának a pörkölésétől függően különböző íze lehet. Mivel a pörkölési folyamat alatt csak olyan ízanyagok szabadíthatók fel, amelyeket a nyers babok tartalmaznak, minden pörkölési eljárást pontosan az adott bab keverékhez kell igazítani. Csak ebben az esetben tudja a bab kibontakoztatni a teljes íz potenciálját.

Mivel a pörköléssel a babból a nedvesség elpárolog, a víztartalma az eredeti kb. 12 százalékról öt százalékra leesik, és a súlya is csökken. Aki azonban az gondolja, hogy ezáltal a babok összeaszalódnak, az téved: a pörkölési eljárás alatt duplájára nő, mivel a párolgó víz a bab belső nyomását növeli.

A Miele Black Edition N°1 pörköléséhez a nyers kávét egy előhevített pörkölőedénybe töltik. Ez szárítja és előmelegíti a babot. Ezután megbarnítják, amikor kb. 150 fokon az első aromák kibontakoznak. A pörkölési folyamat végén a kávé hőmérséklete legalább 180 Celsius fok, mielőtt újra lehűl.

 

Készülékek és tartozékok

Készülékek és tartozékok

Miele kávéfőzők: A kávézás tökéletes élvezete

Mindenkinek, aki szereti a tökéletesen elkészített kávéspecialitásokat, a Miele széleskörű kiváló minőségű kávéfőzőket kínál. Mindegy, hogy hobbi-barista, tejhab rajongó vagy az exkluzív kávéspecialitások kedvelője: kedvenc italait most végre nem csak kávézóban, hanem otthon is élvezheti.

Bármikor, egyszerűen - a Mielével.

 

Tovább

Tartozékok és tisztítás a hosszantartó élvezetért

Kedvenc kávéspecialitása tökéletes elkészítéséhez a kávéfőző csak egy feltétel a sok közül. Az igazi kávé mellett a megfelelő tartozék, mint például a kiváló tejhabosítónk - a Cappuccinatore - fontos szerepet játszik.

Ugyanilyen fontos a Miele készülékeinek rendszeres és helyes tisztítása. Amennyire csak lehetséges, megkönnyítjük a dolgát: például az automatikus tisztító programokkal vagy a könnyen kivehető főzőművel. A gondos készülékápolással a Miele készülékei tökéletes működését segíti teljes élettartamuk alatt: a hosszan tartó és tökéletes kávézás élményéért.

 

Tovább

A kávézás élvezete

A kávézás élvezete

A Mielével minden kávéspecialitást tökéletesen elkészít

Azért, hogy a kedvenc kávéját tökéletesen elkészítse a Miele kávéfőzőkkel és így a teljes aromát élvezni tudja, egy kis kísérletező kedv és érzék szükséges. Egy kevés próbálgatással és kóstolgatással könnyen megtalálja a tökéletes beállításokat a kávéjához.

A legjobb eredmények eléréséhez a következő beállítások döntőek a készüléken: italmennyiség, őrlési mennyiség, forralási hőmérséklet, előforrázás és őrlési fokozat.

A paraméterek változtatásának egyszerű módjáról a készüléke Használati útmutatójában olvashat.

Minden a beállításon múlik

Az olasz baristák a kávé készítésének művészetét szinte tökéletesen ismerik. Titkuk a kávékészítéskor a nagy gondosság és pontosság, valamint az, hogy az őrlőmű a kávéfőzővel a lehető legjobb összhangban legyen a felhasznált kiváló minőségű kávéra vonatkozóan. Ezért az őrlési fokozat minden reggel az időjárási feltételeknek megfelelően (különösen a páratartalomtól függően) új beállításra kerül. A beállítások ellenőrzéséhez annyi próba Espressot főznek le, amíg a crema tökéletes nem lesz.

Azért, hogy ön, mint Miele kávéfőző tulajdonos sok energiafelhasználás nélkül tökéletes eredményeket érjen el, a Black Edition N°1 kávéhoz az optimális beállításokat végeztük el a Miele kávéfőzőkön:

 

Espresso, Cappuccino és Latte Macchiato elkészítéséhez

Italmennyiség: 30 ml
Őrlési mennyiség: 3. pozíció balról
Forrázási hőm.: közepes
Előforrázás: hosszú
Őrlési fokozat: 4. pozíció balról

 

Kávé elkészítéséhez

Italmennyiség: 140 ml
Őrlési mennyiség: 4. pozíció balról
Forrázási hőm: alacsony
Előforrázás: ki
Őrlési fokozat: 4. pozíció balról