#vakuum #vakuumfiok #kamras #kamrasvakuum

Kamrás vákuumozó fiók

Bárki lehet profi a konyhájában! Szuvidálás könnyen és egyszerűen: a Miele kamrás vákuumozó fiókkal vákuumozhatja az alapanyagot, utána pedig az erre alkalmas Miele gőzpároló speciális funkciójával fokra pontosan elkészítheti.

Kamrás vákuumozó fiók

Az új vákuumozó fiók sokféle felhasználási lehetőséggel rendelkezik. Alapfunkciója nagyon egyszerű: a vákuumtasakból, amelybe az élelmiszert csomagoltuk, kiszívjuk a levegőt (különösen az oxigént), amely ezután légmentesen lezár. Így hosszabb ideig megőrizhető az élelmiszer minősége. Ezenkívül a vákuumozó fiókkal lehet az élelmiszereket a szuvidálásra előkészíteni.

Mi is a szuvidálás?
A profi konyhákban ez a párolási módszer, amely intenzívebb ízélményt garantál, már régóta bevált gyakorlat. A szuvidálás gőzpárolóban történik alacsony, fokra pontos, egyenletes hőmérsékleten hosszabb időn keresztül. Az élelmiszer kinézete, formája, ásványi anyagai és a vitaminjai megmaradnak. A vákuumfiókkal húst, halat, zöldséget, gyümölcsöt készíthet elő szuvidálásra.

Készletezés, tárolás
A vákuumozott élelmiszerek tovább eltarthatók. Rövid távon a hűtőszekrény Perfect-Fresh zónájában, ahol a vákuumozott halak és a zöldségek tovább maradnak frissek anélkül, hogy az ízüket vagy a minőségüket elveszítenék. Mélyhűtőben pedig a vákuum megvéd az íz- vagy illatátviteltől. És nem utolsó sorban a kenyér és a zsemle levákuumozva szobahőmérsékleten hosszú ideig friss marad.

Adagolás
Ha a sajtot, fűszereket vagy szalámit kisebb egységekbe adagolja, akkor mindig friss alapanyag kerül a kezébe. A puha sajt vákuumozva jelentősen hosszabb ideig marad frissen hűtőszekrényben. Egy adag lasagne vákuumtasakban kényelmesen felmelegíthető gőzpárolóban. Kirándulásokhoz az élelmiszereket pl. müzlit a vákuumozó fiókban tudja adagolni. Így helytakarékos és tiszta lesz a szállítás.

Marinálás
Intenzív ízű húst vagy halat szeretne? Marinálja az élelmiszert a megszokott módon és vákuumozza le a Miele vákuumozó fiókkal. A vákuum hatására a marinád íze felerősödik, mivel az aromák nem oxidálódnak. A fűszerek így közvetlenül és koncentráltan járják át az élelmiszert.


Tárolóedények vákuumozása
A vákuumozható tárolóedények ideálisak nyomásra érzékeny élelmiszerekhez, zöldségekhez, fűszerekhez valamint pl. felvágottakhoz. A vákuumozó fiókban egyszerűen csatlakoztatni kell egy adaptert a tárolóedényhez és a vákuumozási folyamat során a benne lévő levegő eltávolodik.

Tovább a vákuumozó fiókhoz