Tanácsok és anyagismeret

Mintegy 100 évvel ezelőttig kézzel mostak az emberek. Viszont már a 20. század elején kifejlesztették az első mosógépeket, amelyek nagyban megkönnyítették a háziasszonyok mindennapjait. Azóta a Miele rengeteg műszaki innovációt fejlesztett ki, amelyek mérföldkövet jelentettek a textilápolásban. Ezen az oldalon az anyagokkal kapcsolatos érdekes információk mellett számos tippet is adunk arra, hogyan távolíthatja el a foltokat, és elmagyarázzuk a textilápolási címkéken lévő szimbólumok jelentését is.

Tiszta és foltmentes mosást kívánunk Önnek!

Textilfajták és ápolásuk

Már biztos előfordult Önnel, hogy hegyekben állt otthon a mosatlan ruha, Ön pedig csak azt kérdezte: Most akkor mit moshatok együtt és hogyan mossam? Az esetek többségében elboldogulunk, néha azonban kellemetlen meglepetések érhetnek minket. Például összemennek vagy elszíneződnek kedvenc ruháink. A textilszálak jellege nagyban meghatározza a ruhák ápolását. Ezért bizonyos alapszabályokat mindig be kell tartani. Hogy a későbbiekben nyugodtan elindíthassa bármelyik mosóprogramot, ebben a fejezetben bemutatjuk az egyes textilfajtákat és ápolásukat.

Tovább

Folt ABC

Te jó ég, egy folt! De most már semmi ok a pánikra. A mosási kisokosban rengeteg hasznos folteltávolítási tippet talál.
Itt megtudhatja azt, amit a nagymamája talán mindig is tudott: hogy lehet sikeresen eltüntetni a makacs foltokat. A foltok nyomtalan eltüntetésére sajnos nincs garancia, abban viszont biztos lehet, hogy mindig lesz javaslatunk arra, miként óvhatja meg ruháit. Így talán happy end lesz az idegőrlő foltokból.

Tovább

Ruhaápolási szimbólumok

Mosás, szárítás, vasalás vagy tisztítás: mindenre van egy jelölés vagy szimbólum, hogy mit szabad és mit nem.
Elmagyarázzuk Önnek a leggyakoribb ruhaápolási szimbólumokat, hogy mindig optimálisan tudja kezelni a textíliáit.

Tovább