Higiéniai intézkedések a vírusos fertőzések terjedésének magakadályozására

A vírusok terjedésének megfékezésére speciális higiéniai intézkedések szükségesek, különösen a veszélyeztetett területeken. Ezen az oldalon számos információt talál a higiénia területéről és a Miele Professional speciális szolgáltatásairól.

Szociális -és idősotthonok

Higiéniai intézkedések az idősotthonokban és szociális intézményekben

Az idősotthonokban és szociális intézményekben élők különösképpen kiszolgáltatottak. Főleg a koronavírus (Covid-19) idején elengedhetetlen nagy hangsúlyt helyezni a higiéniára a mindennapos mosási és takarítási munkálatok során. A ruhaneműk, edények vagy orvosi felszerelések professzionális megtisztítása elősegíti a vírus megállítását vagy terjedésének lelassítását.

A Miele Professional készülékeivel biztonságban tudhatja magát, mert ezeket a készülékeket kifejezetten a legmagasabb higiénia követelményeknek megfelelően alakították ki és tesztelték. Mindemellett tanácsaink segítségével bizonyosodjon meg arról, hogy az esetlegesen jelenlévő vírusokat vagy baktériumokat is hatástalanítja, illetve elpusztítja.

x

Higiénia a mosóhelyiségben

A ruhaneműt alapvetően hőkezeléssel vagy vegyi- és hőkezeléssel történő fertőtlenítési módszerrel kell mosni a nemzeti hatóságok fertőző betegségekre vonatkozó követelményeivel, illetve az egészségügyi szervezetek előírásaival összhangban. Ezenkívül a személyzetnek jelenleg védőruházatot javasolt viselni, például védőkesztyűt, adott esetben a munkaruha felett műanyag kötényt, valamint megfelelő arcmaszkot.

A védőruházatnak és az esetlegesen szennyezett munkaruhának mindig a mosodában kell maradnia. A saját maga és mások védelme érdekében, ezeket semmilyen körülmények között sem szabad hazavinnie, hogy azokat saját otthonában mossa ki.

Higiéniai tippek a tiszta-szennyes oldali gépek kezelésével kapcsolatosan

 • Intézményében gondoskodjon arról, hogy a személyzet a piszkos textíliákat az arra alkalmas, különböző színekkel megjelölt szennyestartó zsákokban, ideális esetben úgynevezett kibomló textilzsákokban helyezze el, fajtánként különválogatva a mosoda területén.
 • Töltse meg a gépet a zsákokkal anélkül, hogy azokból előzőleg kiszedné a szennyest. A zsákok mosás közben automatikusan kinyílnak, amikor kioldódik rajtuk a zár.
 • A megfelelő mosási folyamatot válassza meg (hőkezeléssel vagy vegyi- és hőkezeléssel történő fertőtlenítő mosás) a higiénikus megtisztításhoz.
 • A mosószer manuális adagolásakor ügyeljen arra, hogy megfelelően mérje ki a megadott mosószer mennyiségeket, és a mosószernek megfelelő hőmérsékletet állítsa be.
 • Cserélje le a védőruházatát, mielőtt elhagyja a „nem tiszta” területet vagy kiüríti a gépet.
 • A munka- és védőruháját a mosodában mindig fertőtlenítő-mosóprogrammal mossa, vagy az egyszer használatos ruházatot szakszerűen ártalmatlanítsa

Higiéniai tippek az elöltöltős gépek kezelésével kapcsolatosan

 • Intézményében gondoskodjon arról, hogy a személyzet a piszkos textíliákat az arra alkalmas, különböző színekkel megjelölt szennyestartó zsákokban, ideális esetben úgynevezett kibomló textilzsákokban helyezze el, fajtánként különválogatva a mosoda területén.
 • Töltse meg a gépet a zsákokkal anélkül, hogy azokból előzőleg kiszedné a szennyest. A zsákok mosás közben automatikusan kinyílnak, amikor kioldódik rajtuk a zár.
 • Válassza a megfelelő mosási folyamatot (hőkezeléssel vagy vegyi- és hőkezeléssel történő fertőtlenítő mosás) a higiénikus tisztításhoz.
 • A mosószer manuális adagolásakor ügyeljen arra, hogy megfelelően mérje ki a megadott mosószer mennyiségeket, és a mosószernek megfelelő hőmérsékletet állítsa be.
 • Fertőtlenítse az ajtó területét (ajtó, ajtótömítés, a készülék eleje) és a kezelőpanelt, mielőtt kiveszi a tiszta ruhákat.
 • Ne otthon mossa ki a munkaruháját, hanem a mosodában, hogy ezáltal megóvhassa magát és másokat. Ehhez fertőtlenítő mosóprogramot használjon.
 • Tájékoztassa a lakókat a Miele Professional készülékeinek a megfelelő kezeléséről, és a további higiéniai intézkedésekről, például a kézfertőtlenítésről és a felületek fertőtlenítéséről.

Az orvostechnikai eszközök, ágytálak és vizeletgyűjtő palackok higiéniája

Ágytálmosó berendezéseink biztonságosan tisztítják meg az ágytálakat és a vizeletgyűjtő palackokat – az igazolt tisztítási hatékonyság és a fertőtlenítés paraméterei a koronavírus időszakában is érvényesek. Mivel az előre telepített programok ártalmatlanítják a vírusokat és baktériumokat, valamint elpusztítják azokat.

Ajánlásunk: Használjon lúgos kémhatású tisztítószert és alkalmazza a hőkezeléssel történő fertőtlenítést (az összes Miele ágytálmosó készülék A0 értékkel működtethető). A koronavírussal szemben nem szükséges külön program!

 

Miele Professional

Higiénia a konyhában

Az edények mosogatására a nemzeti hatóságok vagy egészségügyi szervezetek fertőző betegségekre vonatkozó ajánlásai érvényesek: Kizárólag magas hőmérsékletű (> 60 °C) programokat használjon a higiénia és fertőtlenítő tisztításhoz.

Higiéniai tanácsok frissvíz rendszerű és ProfiLine mosogatógépekhez

 • Használja az „Intenzív”, „Higiénia”, „Higiénia plusz” és „Vario TD” programokat, amelyeknél a hőmérséklet 60°C vagy magasabb

 • A többi programon belül is a "Beállítások" menüpontban megemelhető a végső öblítés hőmérséklete >70°C -ig.

 • Amennyiben lehetséges, használja a szárítás funkciót a kézzel történő törölgetés helyett

 • Amennyiben lehetséges, használjon automata adagolórendszert vagy adagoló modult, hogy elkerülje a nem megfelelő mennyiségből adódó hibákat.

Higiéniai tanácsok tank rendszerű mosogatógépekhez

 • Erős szennyeződéskor a 3-as programot használja, egyéb esetben az "Intenzív" programot
 • Poharak vagy porcelánok törölgetésekor használjon kesztyűt.
 • Többször cserélje a vízet a tankban naponta.
 • Rendszeresen tisztítsa a szűrőt.

Egészségügyiintézmények

Higiéniai intézkedések az egészségügyi szektorban

Napjainkban, a  Corona vírus idején (Covid-19), az orvosi műszerek használatakor elengedhetetlen a legszigorúbb higiéniai szabályok betartása. A betegek, felhasználók és a folyamatban részt vevő további emberek biztonsága és egészsége sem a kezelés, sem az eszközelőkészítés során nem kerülhet veszélybe. A professzionális eszközelőkészítés megállíthatja és gátolhatja a vírus terjedését.

Az validált folyamatoknak köszönhetően az eszközök géppel történő előkészítése magas biztonsági szintet és megbízható eredményeket biztosít a mosás, fertőtlenítés és sterilizálás során. A dokumentációs folyamatok megszakítás nélkül rögzítik az előkészítés egyes szakaszait. A helyes gyakorlat megszakíthatja a fertőzés.

A Miele Professional tisztító- és fertőtlenítőberendezéseink minden programja lehetővé teszi a termikus fertőtlenítést. A Vario-TD ciklus teljesen elegendő még a koronavírus idején is. A program módosítása nem szükséges.

x

Kórházak és rendelőintézetek

A Miele mosógatógépekben a VarioTD programok-amelyek előmosogatásból, vegyszerekkel történő mosogatásból és termikus fertőtlenítésből állnak- képesek deaktiválni a Corona vírust. A készülékekben nem csupán klasszikus orvosi műszerek de aneszteziológiai- és lélegeztető felszerelések is tisztíthatók. A speciálisan erre a célra kialakított aneszteziológiai kocsiban egy időben akár 8 darab 1,5 méter hosszú légzéscső és intubációs eszköz is előkészíthető.

A nagy teljesítményű Miele Cube X kis sterilizátorok biztosítják az invazív orvostechnikai eszközök utólagos sterilizálását. Az EcoDry technológiának köszönhetően akár nagy betegszám esetén is a műszerek a legrövidebb idő alatt rendelkezésre állnak.

A Miele 360PRO rendszer rmegoldás további támogatást nyújt a eszközök biztonságos és hatékony előkészítése során a Corona vírus idejében. Így több ideje jut betegeire, miközben biztos lehet benne, hogy műszerei a legjobb kezekben vannak.

Az egyszer használatos védőeszközök újrafeldolgozása a jelenlegi rendkívüli körülmények fényében

A jelenlegi COVID-19 koronavírus miatt kialakult járványhelyzetben hiánycikkek az orvosi és FFP-maszkok, melyek sajnos nem állnak rendelkezésre elegendő mennyiségben.Annak érdekében, hogy enyhítsék az egyszer használatos készletek hiányát, néhány ország most megengedi ezek újrafeldolgozását - természetesen szigorú előírások betartása mellett, és a járvány időtartamára korlátozott ideig.

Fogászat

A Miele termikus fertőtlenítő készülékeiben a VarioTD programok-amelyek előmosogatásból, vegyszerekkel történő mosogatásból és termikus fertőtlenítésből állnak- képesek deaktiválni a Corona vírust.

EcoDry technológiának köszönhetően akár nagy betegszám esetén is a műszerek a legrövidebb idő alatt rendelkezésre állnak.

Minden további információt megtalál a Fogászati katalógusban a 360PRO rendszermegoldásról, és arról, hogy miként támogatjuk Önt a Corona vírus elleni küzdelemben a fogászati ​​eszközök biztonságos és hatékony előkészítése során.

Einmal-Schutzartikel aufbereiten

FFP2/FFP3 maszkok és félmaszkok tisztítása

Az egyszer használatos védőmaszkok tisztítása során nem romolhat annak minősége. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a különféle országok által kiadott ajánlások egyáltalán nem egységesek. Ennek eredményeként fontos teljesíteni azokat a nemzeti követelményeket, amelyek egymástól jelentősen eltérhetnek és állandó változásokon mennek keresztül. Speciális információkért kérjük, vegye fel a kapcsolatot a fertőzésellenes, egészségügyi és munkahelyi biztonságért felelős helyi hatóságokkal.

A tesztelések ezekre a tényezőkre irányultak:

 • Újrafeldolgozás magas hőmérsékleten (hőmérséklet: 65 ° C - 70 ° C, idői: 30 perc)
 • Újrafeldolgozás nedves közegben  (hőmérséklet: 121 ° C,  idő: 15 perc)

A Mielével megbízható partnert választott. Segítünk megtalálni a széles kínálatból azt a termékeket,  amely megfelel a speciális követelményeknek. Széles körű tapasztalatunk lehetővé teszi számunkra, hogy támogassuk az orvosi intézményeket a testreszabott újrafeldolgozási rendszer kiválasztásában. Kérjük, ne habozzon kapcsolatba lépni közvetlenül a Értékesítés és Ügyfélszolgálat munkatársainkkal.

x

Ágytálmosó készülékek

Nagyon óvatosan kell eljárni a Corona vírus idejében a szennyezett ágyneműk és vizeletes palackok használatakor. A technika jelenlegi állása szerint az előkészítés a bevált tisztítási teljesítményszinttel, és az ezt követő termikus fertőtlenítéssel még koronavírus idejében is hatékony.

A Miele ágytálmosók nem csupán a betegeket, de a felhasználókat is védik. A lábbal nyitható és zárható ajtó lehetővé teszi az érintkezés nélküli ki-és bepakolást. A program az ajtó csukódásakor automatikusan elindul. 

Ezen túlmenően az A0 érték adaptálható az egyes kórházak igényeihez - szükség esetén akár 3000-ig is növelhető.

 

Schutzbrillen_673x379

Védőszemüveg tisztítása

A védőmaszkok mellett a járóbeteg-ellátásban részt vevő egészségügyi dolgozóknak védőszemüvegre és szemvédőre is szükségük van, hogy elkerüljék az olyan vírusokat, mint például a COVID-19. Tekintettel a személyes és klinikai védőeszközök ellátási helyzetére, egyre nagyobb figyelem fordul ezen szemüvegek újrafeldolgozására.

Az egészségügyi rendszerben alkalmazott védőszemüvegek különféle műanyagokból készülnek. Az alkalmazott tisztítási módszer semmilyen módon nem rongálhatja ezeket az anyagokat, így a különféle műanyagok igényeihez kell igazítani, és összhangban kell lennie a gyártó utasításaival. A hőálló anyagok is tisztíthatók a Miele mosó-fertőtlenítő készülékekben. Az újrafeldolgozás általában különféle szakaszra oszlik:

 • Előmosás: 1 - 3 perc (hideg víz)
 • Főmosás: 10 perc 55 ° C hőmérsékleten (teljesen demineralizált víz) és 0,5% (5 ml / l) adagolási koncentrációnak megfelelő mosószer alkalmazásával
 • Semlegesítés: 1 perc (hideg, teljesen demineralizált víz), 0,2% megfelelő semlegesítőszer adagolása
 • Átmeneti öblítés: 1 perc (hideg, teljesen sómentes víz)
 • Fertőtlenítés: 5 perc 55 ° C-on (hideg, teljesen sómentes víz)

A Miele értékesítési és ügyfélszolgálati munkatársai gyors és egyszerű tanácsadást tudnak biztosítani a mosó-fertőtlenítő készülékekkel, valamint a  tartozékokkal kapcsolatban az új és a meglévő gépek számára.

20000169583_673x379

Kézfertőtlenítő tubusok tisztítása

A védőfelszerelések mellett az 500 és 1000 ml-es kézi fertőtlenítő tubus is hiánycikk. A kórházak, gyógyszertárak és más egészségügyi egységek egyre inkább saját kezű fertőtlenítőszereket készítenek. Itt is egyre jelentősebbé válik az egyszer felhasználható cikkek újrafeldolgozása.

A higiénikus tisztítás a Miele mosó-fertőtlenítő készülékkel érhető el: az 500 és 1000 ml térfogatú laboratóriumi palackok moshatók, fertőtleníthetők és száríthatók EasyLoad hordozóval. Az EasyLoad rendszer különféle méretű Miele gépeken kapható. További információkért kérjük, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal az értékesítés és üyfélszolgálat területéről.

Épületektakarítása

Higiéniai intézkedések épületek takarításához

Különösen a Corona-vírus idején elengedhetetlen a teljes körű higiénia és a gyakori fertőtlenítés-legyen szó irodaépületekről, kórházakról, élelmiszerboltokról vagy középületekről. Ezeken a helyeken a szennyezett kezekről könnyen átjutnak a kórokozók az orrba, szemekbe, szájba, továbbterjesztve a nyálkahártyákon keresztül a fertőzést. Az érintkezés ilyen neuralgikus pontjai az ajtók, ablakok, szekrények, lámpakapcsolók, mozgólépcsők és a liftek gombjai. Ezekben az esetekben a fertőtlenítő tisztítás magas védelmet biztosít. A tisztítókendők professzionális előkészítése ugyancsak segít a vírusok megállításában és a terjedésének lassításában. 

 

A Miele Professional Mop Star készülékek termikus és kemotermikus fertőtlenítő programjaikkal biztosítják a tisztítókendők higiénikus előkészítését, melyek használatához tanácsokat adunk itt Önöknek. 

Miele Professional Gebäudereinigung

Tisztítókendők biztonságos fertőtlenítése

A mopokat és a kendőket minden esetben termikus vagy kemotermikus fertőtlenítő mosásban tisztítsa. A Miele Professional Mop Star készülékei megfelelnek az európai fertőzésellenes hatóságok és a higiéniai szövetségek által kiadott szigorú szabályozásoknak. Az automatikus mosószer adagolásnak és a pontos hőmérséklet szabályozásnak köszönhetően a Miele Professional Mop Star készülékek maximális higiéniai biztonságot jelentenek a tisztítókendők előkészítése során.

Miele Professional fertőtlenítés

Tisztítókendők előmosása

Mindegyik Mop Star készülék rendelkezik "Használatra kész" funkcióval, mely során a mosott textíliákat újrafelhasználás előtt impregnálják mosó- és / vagy fertőtlenítőszerrel. Az újrahasznosítható textíliákat a következő tisztítási fázishoz egy speciálisan megtervezett programciklusban készítik elő, mellyel a személyzet munkaidőt takarít meg. Mindig tartsa be a fertőtlenítőszer használatára vonatkozó higiéniai szabályokat, valamint a tárolási idő korlátozásait!

Higiéniai tippek tisztítókendők kezeléséhez

 • Gyűjtse össze a használt tisztítókendőket és mopokat az erre a célra kialakított konténerbe. Figyeljen, nehogy a tiszta textíliák újraszennyeződjenek!
 • Különítse el a szennyezett és a tiszta területet a mosodában egymástól!
 • Kerülje a gépek túltöltését!
 • A megfelelő mosási ciklust válassza (termikus vagy kemotermikus fertőtlenítés) a higiéniai előkészítéshez.
 • A mosószer kézi adagolásakor ellenőrizze az előírt mennyiséget, és az adott mosószer számára megfelelő hőmérsékletet!
 • A tisztítókendők előkészítéséhez és előmosásához a rendelkezésre álló előkészítési folyamatokat állítsa be
 • A tiszta textíliák eltávolítása előtt az előltöltős készülékek esetében fertőtlenítse az ajtót és annak környezetét (ajtó, ajtótömítés, a gép eleje) és a kezelőpanelt.
 • A elkészült tiszta textíliákat kizárólag tiszta és fertőtlenített tartályokba válogassa.
 • Amennyiben a mosást szárítás követ, mindig győződjön meg róla, hogy a textíliák teljesen szárazak. Mindig vegye ki a készülékből a textíliákat a program lejárata után.
 • Munkaruhát soha ne otthon mosson. Ezt mindig a mosodában kell kimosni a viselő és mások védelme érdekében. Mindig fertőtlenítő mosóprogramot használjon!
 • A szennyezett helyen mindig viseljen védőfelszerelést, például védőkesztyűt és műanyag kötényt, az egészségre és biztonságra vonatkozó irányelveknek, valamint a saját személyes biztonsága érdekében a higiéniai előírásoknak megfelelően.​​

Munka- ésvédőruházatelőkészítés

Munka-és védőruhák higiéniai előkészítése

Rendelőintézet, kórház vagy mentőszolgálat: magunk és mások védelme érdekében is fontos a higiéniai előírások betartása. Különösen a megnövekedett fertőzési kockázat idején, mint például jelen esetben a Corona-19, elengedhetetlen a megfelelő védőruha viselése. Ez vonatkozik az egészségügyi intézményekben dolgozókra, például az orvosokra és a fogorvosokra, a klinikák orvosaira és személyzetére, valamint a tűzoltó- és mentőszolgálatokra is.

Legalább ennyire fontos a munka-és védőruhák megfelelő mosása és tisztítása is. A textil és az egyéni védőeszközök megfelelő előkészítése elősegíti a vírusok, például a SARS-CoV-2 inaktiválását és ezáltal lassítja a terjedését.A Mielével ezt biztonságban tudhatja, hiszen a Miele Professional mosógépek megfelelnek a nemzeti hatóságok szigorú követelményeinek a fertőző betegségekre vagy a higiéniai szövetségekre vonatkozóan. A termikus és kemotermikus fertőtlenítő programok segítségével biztonságosan elkészítheti a munkaruhát és a védőruházatot. Ötleteinkkel biztosíthatja azt is, hogy az esetleges vírusok vagy baktériumok ne fertőzhessenek tovább.

[Az ajánlások kizárólag a mosható munka- és védőruházatra vonatkoznak, nem pedig az eldobható termékekre.]

Schutzbekleidung

Higiéniai intézkedések háziorvosok számára

A szennyezett védő- és munkaruházatnak mindig a rendelőben kell maradnia. Saját és mások védelme, valamint a megfelelő előkészítés biztosítása érdekében a személyzet semmilyen körülmények között nem viheti őket haza. Így megakadályozhatja az otthoni szennyes keresztfertőződését.

A munka- és védőruházat be- és kirakodásakor a személyzet viseljen biztonsági ruházatot, például védőkesztyűt és műanyag kötényt a munkaruha felett.

Higiéniai tanácsok elöltöltős mosógép kezeléséhez

 • Válassza szét a mosoda területén a szennyes és a tiszta textilt, hogy elkerülhető legyen a tiszta ruhák újbóli szennyeződései.
 • Válassza ki a megfelelő mosási ciklust (termikus vagy kemotermikus fertőtlenítő mosás) a higiéniai előkészítéshez
 • A mosószer kézi adagolásakor ügyeljen  mosószer rmennyiségeket helyesen mennyiségére és állítsa be a mosószernek megfelelő hőmérsékletet
 • A tiszta ruhanemű eltávolítása előtt fertőtlenítse az ajtó felületét (ajtó, ajtótömítés, a készülék eleje) és a kezelőpanelt.

Higiéniai intézkedések kórházak számára

A szennyezett védő és- munkaruhának mindig a mosodában kell maradnia.Saját és mások védelme, valamint a megfelelő előkészítés biztosítása érdekében a személyzet semmilyen körülmények között nem viheti őket haza. Így megakadályozhatja az otthoni szennyes keresztfertőződését.

Fokozott biztonsági intézkedésként a személyzet viseljen biztonsági ruházatot, például védőkesztyűt, a munkaruha felett biztonsági kötényt és megfelelő szájvédőt.

Higiéniai ötletek tiszta/szennyes oldali készülékekhez

 • Gondoskodjon arról, hogy a személyzet a piszkos textíliákat megfelelő, színkóddal ellátott zsákokban- ideális esetben úgynevezett önmagát kinyitó zsákokban- szállítsa a mosodai területre.
 • Töltse meg a gépet a zsákokkal anélkül, hogy előzetesen kiürítené őket. A zsákok automatikusan kinyílnak a mosási folyamat során, amikor a retesz kiold.
 • Válassza ki a megfelelő mosási ciklust (termikus vagy kemotermikus fertőtlenítés) a higiéniai előkészítéshez.
 • A mosószer kézi adagolásakor ügyeljen a meghatározott mennyiség helyesen kimérésére, és állítsa be a mosószernek megfelelő hőmérsékletet.
 • Cserélje le a védőruházatát, mielőtt elhagyja a szennyezett területet, vagy kipakolja a gépeket.
 • Használat után a munka- és védőruházatot mindig fertőtlenítő ciklusban mossa, az eldobható textíliákat pedig dobja ki.
 • Azokban a mosodákban, ahol nincs választófalas készülék, fokozott figyelmet kell fordítani a tiszta és szennyes textíliák elválasztására, önmagunk és a többi felhasználó biztonsága érdekében.

Higiéniai ötletek elöltöltős készülékekhez

 • Gondoskodjon arról, hogy a személyzet a piszkos textíliákat megfelelő, színkóddal ellátott zsákokban- ideális esetben úgynevezett önmagát kinyitó zsákokban- szállítsa a mosodai területre.
 • Töltse meg a gépet a zsákokkal anélkül, hogy előzetesen kiürítené őket. A zsákok automatikusan kinyílnak a mosási folyamat során, amikor a retesz kiold.
 • Válassza ki a megfelelő mosási ciklust (termikus vagy kemotermikus fertőtlenítés) a higiéniai előkészítéshez.
 • A mosószer kézi adagolásakor ügyeljen a meghatározott mennyiség helyesen kimérésére, és állítsa be a mosószernek megfelelő hőmérsékletet.
 • A tiszta ruhanemű eltávolítása előtt fertőtlenítse az ajtó felületét (ajtó, ajtótömítés, a készülék eleje) és a kezelőpanelt.
 • Soha nem mossa otthon a mukaruháot, önmaga és a többiek védelme érdekében. Mindig fertőtlenítő programot használjon.
 • Tájékoztassa a felhasználókat a Miele Professional készülékek helyes kezeléséről és más higiéniai intézkedésekről, például a kéz- és a felület fertőtlenítéséről.
 • Az érzékeny textíliákat alacsonyabb hőmérsékleten mossa. A megfelelő mosószer kiválasztásához forduljon a vegyszergyártójához! 

 

Hagyományos maszkok előkészítése

A jelenlegi COVID-19 koronavírus miatt kialakult járványhelyzetben hiánycikkek az orvosi és FFP-maszkok. Ezekre különösen az egészségügyi ellátásban van szükség. Azonban a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében a védőintézkedések más területeken is fontosak. A fent említett orvosi, valamint FFP-maszkok mellett egyéb hagyományos maszkok is alkalmazhatóak az száj és orr eltakarására. Szükség esetén ezeket megfelelő előkészítés után ismét fel tudjuk használni. A hagyományos maszkok fiziikai védelmet biztosíthatnak, és így a cseppfertőzés esélyét ​​és terjedésének (például a viselő köhögése miatt) és / vagy a érintések útján terjedő fertőzés (például amiatt, hogy száj/orr nyálkahártyájának érintése szennyezett ujjakkal történik) lehetőségét csökkenthetik.

Hagyományos maszkok tisztítása

A munkahelyi egészségvédelemmel -és biztonsággal foglalkozó nemzeti hatóságok szerint szükséges a maszkok használata azoknak az alkalmazottak számára, akik emberekkel érintkeznek. A maszkok többszöri felhasználása érdekében a tisztításnál az alábbi szempontokra kell figyelni:

 • Kövesse a maszk gyártójának utasításait.
 • A maszkok mosásakor azt is figyelembe kell venni, hogy a SARS-CoV-2 mellett a szájban előforduló mikroorgazmusokat (például Staphylococcus aureus és Streptococcus pyogenes) is megfelelő mértékben csökkenteni kell. Ezért olyan paraméterek és mosási eljárások ajánlottak, amelyek nem kizárólag a koronavírusok inaktiválására irányulnak, hanem általában fertőtlenítő, vírus-és baktériumölő tulajdonságokkal rendelkeznek.
 • Használat után tegye be a maszkot egy légmentesen zárható tasakba, vagy azonnal mossa le. A lehető legrövidebb ideig szabad lezárt állapotban tartani, különösen a penész kialakulásának veszélye miatt. Ai követelményeknek megfelelő fertőtlenítő mosási folyamat biztonságosan elvégezhető az ipari mosógépekben.
 • Számos Miele ipari mosógép rendelkezik termikus és kemotermikus fertőtlenítő programokkal is. Noha a kereskedelemben beszerezhető tisztítószereket lehet használni textilek termikus fertőtlenítéshez történő mosására, a kemotermikus fertőtlenítéshez csak a specifikációknak megfelelő termékeket szabad használni.
 • A nedvesség és a tárolási idő elősegíti a baktériumok szaporodását. Ezért ellenőrizze, hogy a maszkok a mosás után teljesen szárazak-e.
 • A tisztítás után ellenőrizze a maszkokat: a láthatóan megváltozott méretű, lyukakkal vagy szakadt szalagokkal rendelkezők ne kerüljenek újra forgalomba.
miele professional

Sürgősségi és mentő szolgáltatások

A tűzoltók és mentőszolgálatok számára elengedhetetlen a védő- és munkaruházat megfelelő előkészítése.A Miele Professional készülékekkel a textíliák fertőtleníthetők, moshatók és az egyéni védőeszközök, például a légzőmaszkok is higiénikusan tisztíthatók. 

A különböző feladatkörtől és a szerkezeti feltételektől függően a mosó- és mosogatógépek külön-külön hálózatba köthetők, hogy rendszermegoldást képezzenek - akár különböző méretű eszközökkel is.

Légzőmaszkok higiéniai előkészítése tűzoltóságok számára

A mentésben dolgozók biztonsága és egészsége, így a többször használható légzőmaszkok higiéniája nagyon fontos. Ez azt jelenti, hogy a higiénikus tisztítás során a legmagasabb szintű feldolgozási előírásokat kell garantálni, hiszen a professzionális eljárás megszakíthatja a fertőzés láncát.

A koordinált folyamatok magas szintű biztonságot nyújtanak a légzőmaszkok mechanikai tisztításában - a tisztításhoz és a fertőtlenítéshez egyaránt. A Miele PG 8063 mosogatógép összes programja megfelel a kemotermikus fertőtlenítés során betartandó paramétereknek. Nem szükséges a programokat adaptálni. Be kell tartani a berendezésgyártók alapvető újrafeldolgozási ajánlásait.

.

Rendszermegoldások tűzoltók és sűrgősségi szolgáltatások számára

A Miele speciális eszközöket tervezett a mentő- és mentőszemélyzet speciális igényeihez igazodva:

 • Mosógépek védőruházathoz és légzőmaszkokhoz
 • Választófalas (Tiszta/szennyes oldal) mosógépek
 • Szárítógépek
 • Mosogatógépek légzőkészülékekhez és szabályozókhoz
 • Tisztító és fertőtlenítő mosogatógépek légzőmaszkokhoz és aneszteziológiai műszerekhez

Szerviz

Szervizünk

Számíthat ránk! Ügyfélszolgálatunk támogatja Önt a Miele Professional készülékeinkkel kapcsolatos összes kérdés vonatkozásában. Egyszerű segítségnyújtást is biztosítunk ezenkívül, amennyiben tanácsadásra vagy készülékekre van szüksége.

Telefonos ügyfélszolgálatunk az alábbi telefonszámon várja felmerülő kérdéseit: 06-1-880-6400, vagy a szeviz@miele.hu e-mail címen.

Letöltések

Prospektusok, letöltések

Itt megtalálja aktuális prospektusainkat és linkeket a higiénia témakörén belül.

Kapcsolat

Lépjen velünk kapcsolatba!

Ügyfélszolgálatunk és értékesítési csapatunk folyamatosan rendelkezésére áll. Támogatjuk Önt a Miele Professional készülékeinkkel felmerülő kérdés vonatkozásában: Egy választott készülékkel vagy a megfelelő programmal kapcsolatosan vannak kérdései? A lehető leggyorsabban szüksége van további Miele Professional készülékekre vagy a készülékek karbantartására? Programmódosítást szeretne, hogy megfelelhessen a helyi szabályozásoknak vagy a teljesítményteszt után érdeklődik?

Telefonos ügyfélszolgálatunk az alábbi telefonszámon várja felmerülő kérdéseit: 06-1-880-6400

Forduljon hozzánk e-mailben: professional@miele.hu, vagy az alábbi telefonszámon: +36 1 880 6450, amennyiben készülékekről szeretne érdeklődni.