Ha nem elégedett az élelmiszerek tárolásával (ha például az élelmiszerek már rövid tárolási idő után állottak vagy fonnyadtak lesznek), fontolja meg újra az alábbi javaslatokat:
Csak friss élelmiszert helyezzen be. Az élelmiszerek betárolási állapota döntő fontosságú a frissesség szempontjából.
Az élelmiszerek behelyezése előtt tisztítsa ki a fiókot.
A nagyon nedves élelmiszereket csepegtesse le a behelyezés előtt.
Adja meg az optimális beállítást a tárolni kívánt élelmiszerhez (páratartalom és hőmérséklet).
A megnövelt páratartalmat kizárólag a tárolt élelmiszerek nedvessége biztosítja. Minél több élelmiszert tárol, annál nagyobb a nedvesség. Ha a páratartalom túl magas, és nagy mennyiségű pára gyűlik össze, válasszon alacsonyabb páratartalmú beállítást. Távolítsa el a kondenzvizet egy törlőkendővel. Szükség szerint helyezzen be egy rácsot vagy hasonlót, hogy a felesleges nedvesség leszivároghasson.
Ha a páratartalom túl alacsony, és az élelmiszer gyorsan megfonnyad, válasszon magasabb páratartalmú beállítást. Kis töltet esetén a páratartalom túl alacsony lehet. Kis töltet esetén tegye az élelmiszereket légzáró csomagolásokba.
Ha a PerfectFresh/MasterFresh Pro fiókban a hőmérséklet túl magas vagy túl alacsony, állítsa be a hőmérsékletet. Legkésőbb akkor meg kell növelni a hőmérsékletet, amikor jégkristályok képződnek a fiók alján, különben a hideg tárolás során az élelmiszer megsérül.
A gyümölcsöket és zöldségeket csomagolás nélkül tárolja.
A felvágott gyümölcsöt és zöldséget alapvetően letakarva vagy légmentesen csomagolva tárolja.
Ne tároljon hidegre érzékeny élelmiszereket a PerfectFresh/MasterFresh Pro fiókban.