Adatok és tények

Vállalat

A Miele & Cie. KG 1899-es alapítása óta a Miele (51 százalék) és a Zinkann (49 százalék) család tulajdonában áll. A központi ügyintézés és az anyaüzem székhelye Gütersloh.

A legfontosabb adatok

Filozófia

A Miele független családi vállalat, és azzal az igénnyel lép fel, hogy vezető szerepet töltsön be a minőség és technológia terén. A Miele partneri kapcsolatot ápol üzletfeleivel, munkavállaló-orientált vállalati kultúrával rendelkezik, valamint az értékek, a célok és a vezetés folytonossága jellemzi.

Ügyvezetés

A Miele & Cie. KG társaság öt ügyvezető egyenrangú irányítása alatt áll: Olaf Bartsch (ügyvezető, pénzügyi és igazgatási vezető),  Dr. Stefan Breit (ügyvezető, műszaki vezető), Dr. Axel Kniehl (ügyvezető, marketing és értékesítési vezető), valamint Dr. Markus Miele és Dr. Reinhard Zinkann (ügyvezető társasági tagok).

Foglalkoztatottak

A Miele világszerte 20.221 embert foglalkoztat, ebből 11.038 Németországban.

Üzleti fejlődés

A 2018/2019 pénzügyi évben, ami 2019 június 30-án ért véget a vállalat 4,16 milliárd euró forgalmat realizált. Ez 59,7 millió eurós illetve 1,5 százalékos növekedést jelent. A hazai, német piacon a cég 1,2 milliárd EUR forgalmat ért el.

Fenntarthatóság

A Miele számára a fenntartható tevékenység a cég tradíciójának része, amelyre a vállalat hosszú távú sikerének elengedhetetlen bázisaként tekint. A Miele az ENSZ Global Compact elnevezésű fenntarthatósági szervezetének tagja, és a német „Sokszínűségi Charta” aláírója. A Miele kétévente fenntarthatósági jelentést tesz közzé. A Miele fenntarthatósági politikájáról minden további információt itt talál.

Fenntarthatósági jelentés letöltése

Történet

Az 1899-ben Carl Miele és Reinhard Zinkann által alapított centrifugagyár, a Miele először a legkülönbözőbb mezőgazdasági felszerelések gyártása irányába fejlődött tovább, és olyan termékágazatokban tevékenykedett, mint a tejüzemi technológiák, mosógépek, kétkerekű járművek, sőt, autók. Ma már arra összpontosít a vállalat, hogy világszerte minőségileg és technológiailag is vezető szerepet töltsön be a háztartási és ipari készülékek ágazatában.