Új kamrás vákuumozó fiók a Mielétől

A vákuumozással az élelmiszereket bizonyítottan hosszabb ideig eltarthatjuk és azokat a vákuumozó fiók segítségével igényeinknek megfelelően adagolhatjuk.  A kifinomult konyhatechnológiában a vákuumozás a szuvid párolásnak is előfeltétele. A Miele új beépíthető vákuumozó fiókjával és a gőzpárolóival a felhasználási lehetőségek széles skálája tárul fel –  így teljesen új ízélménnyekkel gazdagodhatunk.

A szuvidálás (jelentése: vákuum alatt) egy ételkészítési eljárás, amely során a műanyag tasakban vákuumozott élelmiszereket folyamatosan alacsony hőmérsékleten hosszú ideig pároljuk. Ezen ételkészítéshez a Miele vákuumozó fiókjának és gőzpárolójának együttes használata zseniális megoldás.

A vákuumozó fiók külső megjelenése/designja tökéletesen illeszkedik a GEN6000 beépíthető készülékcsaládba, kívülről pontosan úgy néz ki, mint a Miele edénymelegítő fiók. 14 cm-es magasságával különböző kompakt készülékekkel kombinálható, a klasszikus 60 cm-es fülkét tölti ki. A vákuumkamra csak a fiók kihúzása után látható.

A kezelőfelületen lehet a vákuumozási fokozatot és a hegesztési időt (a vákuumtasak vastagságától függ) beállítani. Nyomásra érzékeny élelmiszerekhez, mint például a halfilé a 2-es fokozat ajánlott, a 3-as fokozat húshoz, zöldségekhez alkalmas. A 3-as fokozat teljes vákuumozása akár a professzionális felhasználásnak is megfelel.

Szuvid-párolás az intenzívebb ízélményért

Alapvetően bármely Miele GEN6000-es gőzpároló alkalmas szuvidálásra, hiszen a készülékeken beállítható a 45° és 90°C közötti hőmérséklet és fokra pontosan tartható is. A legtöbb, 2015 nyara óta kereskedelmi forgalomba hozott Miele gőzpároló rendelkezik szuvidálás üzemmóddal is és a párolási idő akár 10 óráig beállítható.

A szuvid-párolás ideális húsokhoz és halakhoz, hiszen a fűszerek és a marinádok teljes aromájukat kifejtik, nem párolognak, így a marinád hatása sokkal jobban felerősödik. A csekély folyadékveszteség miatt a húsok és halak alig veszítenek súlyukból. A végeredmény különösen lágy, aromás és egyenletes textúrájú lesz. Az új párolási eljárás megismeréséhez a Miele egy speicális szakácskönyvet készített.  

Vákuumozás – optimális tárolás és hosszabb eltarthatóság

A levegő és ezzel együtt az oxigén kiszívásával a vákuumozás megszünteti az élelmiszerek megromlásának két fő okát: az oxidációt és a baktériumok elszaporodását. Ezen kívül az élelmiszerek védve vannak a kiszáradástól. Az élelmiszer eltarthatósága – beszerzési állapotától függően – vákuumozással akár 3-5-ször annyi ideig meghosszabbítható. A hétvégén megfőzött nagyobb mennyiséget így akár egy későbbi időpontban fagyasztás nélkül is elfogyaszthatjuk. PerfectFresh-zónában tárolva pedig még hosszabb ideig elállnak. A vákuumnak köszönhetően kevesebb helyre van szükség a tároláshoz, így több szabad hely marad a hűtőszekrényben.

A vákuumozó fiók (EVS 6214) nemesacél/cleansteel, obszídián fekete, briliáns fehér és havanna barna színben kapható. 

Letöltés PDF-ként A médiák letöltése tömörítve (zip)
Az Ön kapcsolattartója

Móger Mónika
+36 1 880 6441
monika.moger@miele.hu

Leírás Letöltés

Az új vákuumozó fiók sokféle felhasználási lehetőséggel rendelkezik. Alapfunkciója nagyon egyszerű: a vákuumtasakból, amelybe az élelmiszert csomagoltuk, kiszívjuk a levegőt (különösen az oxigént), amely ezután légmentesen lezár. 

High Resolution JPG