Szellőzéstechnikai szakértelem

Külső ventilátor
A keringtetéses üzemmódban használt külső ventilátornak köszönhetően jelentősen csökken a konyhában keletkező zaj. Ebben az esetben a motor nem az ernyőben található, mint általában, hanem például egy külső falra van felszerelve. A zajok hatékony csökkentéséhez az elszívó csatornát legalább 5–7 méteres hosszúsággal célszerű kialakítani. A ventilátort és a páraelszívót egy vezérlőkábel köti össze. Ehhez a megoldáshoz a Miele külső falra (AWG 102), mennyezetre (DGG 102) vagy belülre elhelyezhető (ABLG 202) levegőelvezető ventilátorokat kínál.
Zajcsillapító – Plus an Ruhe csomag
Számos Miele páraelszívót alapfelszereltségként rendkívül hatékony Silence csomaggal láttak el, melynek köszönhetően nagyon halkan működik. A Miele DASD 150 hangtompító további plusz nyugalmat nyújt, mely utólag vásárolható tartozékként kapható. Ez akár 4,5 dB(A) re1pW értékkel csökkenti a zajszintet, ezáltal nyugodtabb munkakörnyezetet biztosít. Emellett rugalmasan használható. Elszívó és keringtetéses üzemmódra is alkalmas.
Tetőkivezetés
Az elszívott levegő tetőn át történő kivezetéséhez tetőkivezetésre van szükség. Ilyenből a Miele többféle kivitelt (DDF 125/150 vagy DDF 200) is kínál, amelyek 22°-os tetőhajlásszögtől és bármilyen cserepezéshez használhatók. A kiváló minőségű nemesacél ház egy stabil, időjárásálló ólom fedőkeretben helyezkedik el.
Fali szellőzők
Ahhoz, hogy az elszívott levegőt a szabadba lehessen továbbítani, a külső falba egy fali dobozt kell építeni. A hagyományos megoldások esetén hőhíd alakulhat ki, ami energiaveszteséghez vezet. Télen például hideg levegő juthat a levegőelszívó csőrendszerbe. A Miele DMK 150, ill. DMK 150-1 fali szellőzőivel elkerülheti ezt, mivel tartalmaz egy tömören záródó visszacsapószelepet. Mágneszár akadályozza meg, hogy a hideg, ill. meleg külső levegő az épületbe áramolhasson – ez energiát takarít meg. Emellett idegen tárgyak, pl. falevelek, szennyeződések stb. sem juthatnak a szellőzőcsőbe. A fali szellőző lamelláit úgy alakították ki, hogy irányítsák a levegő áramlását. Ezért a légnyomásveszteség minimális lesz, és a légáramlás a faltól telvezetésre kerül.
Szellőzőcsövek
Az elszívott levegővel a nedvesség, a meleg és a szagok a szabadba távoznak. Az elszívócsatorna geometriája és tulajdonságai fontosak a légteljesítmény és az ernyő zajszintje szempontjából. Leginkább a sima falú, kör átmérőjű szellőzőcsatornák vagy speciális, az átmérő korlátozása nélküli lapos csatornák alkalmasak. A Miele rendszerint 150 mm átmérőt javasol. Nagyon nagy légteljesítményű ernyők esetében 200 mm átmérő használata ajánlott. A Miele lapos csatornák átfogó választékát kínálja. Bővebb információt tartozékkatalógusban talál.
Szellőzéstechnika
Minden Miele páraelszívót az érvényben levő európai szabványoknak megfelelően ellenőrzünk. Az ebben a katalógusban található levegő- és hangteljesítmény-értékek reprezentatív és összehasonlító értékek. A Miele 2009 óta a CECED (Háztartásigép-gyártók Európai Bizottsága) tagja, a szervezet minden tagja önkéntes kötelezettséget vállalt az levegő- és hangteljesítmény-értékek érvényben levő európai szabványok szerinti mérésére és a katalógusokban történő nyilvánosságra hozására. Ezáltal biztosított a teljesítményértékek végfelhasználók általi átláthatósága.
Modelltől függő felszereltségi jellemzők