Csodás ízek Dél-Amerika fennsíkjairól

A tökéletes kávéíznél nemcsak a megfelelő elkészítés a döntő, hanem a kávé minősége is. A Miele ezért most megalkotta saját keverékét: ez a Miele Black Edition N°1. Az exkluzív, kimondottan a Miele kávéfőzőkhöz igazított kávét a Miele webshopjában (www.shop.miele.hu) rendelheti meg.
A Miele Black Edition N°1 kávékeveréket a magánkézben lévő Vollmer Kaffee pörkölőüzemmel együttműködésben speciálisan a Miele számára állították össze. A kávészemeket a legnagyobb gondossággal, kímélő dobpörköléses eljárással pörkölték. Ez az ipari futószalagos pörkölésnél valamivel hosszabb ideig tart, és egy tapasztalt kávépörkölő mester finom érzékére van hozzá szükség. Az eredmény négy féle, kézzel szüretelt dél-amerikai arabica kávéfajta igen harmonikus, kiegyensúlyozott keveréke. Természetesen a fair trade kereskedelemre és a biológiai művelésre is nagy súlyt fektetünk.
A Black Edition N°1 kávéhoz a legjobb minőséget biztosító négy féle, fennsíki arabica kávébabot válogattunk ki. Mint neve is mutatja, a robusta fajta az arabica fajtánál robusztusabb és kevésbé érzékeny a betegségekre, azonban az arabica kávészemeket a világ minden részén jobb ízűnek tekintik. Az arabica kávécserje 600 és 2100 méteres magasságokban él meg. 1000 méteres ültetési magasság esetén beszélünk a fennsíkon termő kávéról, mely különösen kiváló minőségű. Ennek oka a magasabb területek alacsonyabb hőmérséklete, ami a kávécserje termésének érését elnyújtja. Így a termésben több ideje van savakat és más összetevőket felhalmoznia, ami jó hatással van az ízére.
A Black Edition N°1 Miele kávékeverék fair trade tanúsítvánnyal rendelkezik. A kávé úttörő a fair trade termékek között. A fair trade rendszerben termelt kávé nagy mértékben hozzájárul a kávétermelők és családjaik élet- és munkakörülményeinek javításához a fejlődő országokban, és hozzájárul a természetvédelemhez is. A fair trade kávék közvetlenül utánkövethetők. A kávé 100 %-ban fair trade kávétársaságoktól származik.
BIO-minősítés*
Minden vállalatnak, amely ökológiai feldolgozású agrártermékeket gyárt, az Európai Unión belüli értékesítéshez rendelkeznie kell az ökológiai rendelet szerinti minősítéssel. Ez a minősítés magába foglalja a teljes ökológiai termelési láncot – beleértve a földművelést, az élelmiszer-feldolgozást, a szállítást, a tárolást és a kereskedelmet. Így nemcsak beszállítónk, a Vollmer magán kávépörkölő üzem rendelkezik BIO-minősítéssel, hanem a Miele is először igazoltan raktározhat és kereskedhet BIO kávéval.*.
DE-ÖKO-001 EU-n kívüli mezőgazdaságMiele ellenőrző szám DE-NW-001-25390-BD Modelltől függő felszereltségi jellemzők