Minden helyi adottsághoz a megfelelő üzemmód

Elszívó üzemmód – rendkívüli hatékonyság
Az elszívó berendezések elszívják a gőzt, és zsírszűrők segítségével kiszűrik belőle a zsírt. A szűrt levegő egy szellőzőcsövön keresztül a konyha légteréből a szabadba távozik. A szűrt elszívott levegővel a szagok és a levegő felesleges páratartalma is távozik a konyhából. Ahhoz, hogy az elszívott levegőt a szabadba vezesse, az elszívó berendezésnek a falon vagy a tetőn kivezetőnyílásra van szüksége. Ezzel együtt a friss levegőt kell beengedni, pl. egy nyitott ablakon keresztül. Külső kivezetéssel rendelkező páraelszívó javasolt gáz főzőlap fölé, illetve ha gyakran használ olajsütőt, grillsütőt vagy wokot. Ezek a készülékek sok hőt, zsírt és párát bocsátanak ki, melyek kivezetéses üzemmódban vezethetőek el a leghatékonyabban. Emellett a gázfőzőlap számára a szükséges levegő beáramlás biztosítja az égéshez nélkülözhetetlen oxigént.
Légkivezetés külső ventilátorral: halk és hatékony
A kivezetéses üzemmód külső ventilátorral kombinálva is használható. A külső ventilátor ilyenkor a páraelszívón kívül, pl. a külső falon vagy a tetőn kerül elhelyezésre. A külső felszerelés miatt a ventilátorzaj olyan helyen jelentkezik, ahol az kevésbé zavaró. Az ernyőnél hallható zajok így minimálisra csökkennek. A zajok hatékony csökkentéséhez legalább 5-7 méter hosszúságú elszívó csatornát célszerű kialakítani. A külső ventilátor alkalmazhatósága függ a konyha légterétől, az elszívó csatorna elrendezésétől, valamint a páraelszívó készüléktől.
Levegőkeringetés – egyszerű és energiahatékony
A keringtetéses páraelszívók beszívják a gőzöket, és különböző szűrőkkel kiszűrik belőle a zsír- és szagmolekulákat. A megtisztított levegő pedig visszakerül a szobába. Így keringeti a levegőt a zárt térben. A keringtetéses páraelszívókhoz nincs szükség csővezetékekre, a fal áttörésére vagy nyílásra a tetőn. Ezért egyszerűbb telepíteni, mint egy kivezetéses páraelszívót és sokszor csak erre van lehetőség (pl. emeletes házak esetén). A keringtetéses páraelszívó kiváló kiegészítő egy elektromos főzőlap fölé. Azonban egy túl sok hőt termelő gázfőzőlaphoz érdemes megfontolni egy kivezetéses páraelszívó felszerelésének lehetőségét.
Modelltől függő felszereltségi jellemzők