Szellőzéstechnikai szakértelem

Szellőzéstechnika
minden Miele páraelszívót az érvényben levő európai szabványoknak megfelelően ellenőrzünk. Az ebben a katalógusban található levegő- és hangteljesítmény-értékek reprezentatív és összehasonlító értékek. A Miele 2009 óta a CECED* ( Háztartásigép-gyártók Európai Bizottsága) tagja, a szervezet minden tagja önkéntes kötelezettséget vállalt az levegő- és hangteljesítmény-értékek érvényben levő európai szabványok szerinti mérésére és a katalógusokban történő nyilvánosságra hozására. Ezáltal biztosított a teljesítményértékek végfelhasználók általi átláthatósága.
Külső ventilátor
A keringtetéses üzemmódban használt külső ventilátornak köszönhetően jelentősen csökken a konyhában keletkező zaj. Ebben az esetben a motor nem az ernyőben található, mint általában, hanem például egy külső falra van felszerelve. A zajok hatékony csökkentéséhez az elszívó csatornát legalább 5–7 méteres hosszúsággal célszerű kialakítani. A ventilátort és a páraelszívót egy vezérlőkábel köti össze. Ehhez a megoldáshoz a Miele külső falra (AWG 102), mennyezetre (DGG 102) vagy belülre elhelyezhető (ABLG 202) levegőelvezető ventilátorokat kínál.
Zajcsillapító - Plus an Ruhe csomag
Számos Miele páraelszívóban az alapkivitel részeként található egy nagy hatékonyságú akusztikai csomag, amely rendkívül csendes működést garantál a készüléknek. A kiegészítő Plus an Ruhe csomag a Miele DASD 150 zajcsillapítót tartalmazza, amely külön tartozékként kapható. Ez akár 4,5 dB(A) re1pW értékkel is képes csökkenteni a zajszintet, így igazán csendes munkakörnyezetet garantál. A készülék emellett rugalmasan használható: kivezetéses és keringtetéses működésre egyaránt alkalmas.
Fali szellőzők
Ahhoz, hogy az elszívott levegőt a szabadba lehessen továbbítani, a külső falba egy fali dobozt kell építeni. A hagyományos megoldások esetén hőhíd alakulhat ki, ami energiaveszteséghez vezet. Télen például hideg levegő juthat a levegőelszívó csőrendszerbe. A Miele DMK 150, ill. DMK 150-1 fali szellőzőivel elkerülheti ezt, mivel tartalmaz egy tömören záródó visszacsapó szelepet. Mágneszár akadályozza meg, hogy a hideg, ill. meleg külső levegő az épületbe áramolhasson – ez energiát takarít meg. Emellett idegen tárgyak, pl. falevelek, szennyeződések stb. sem juthatnak a szellőzőcsőbe. A fali szellőző lamelláit úgy alakították ki, hogy irányítsák a levegő áramlását. Ezért a légnyomásveszteség minimális lesz, és a légáramlás a faltól telvezetésre kerül.
Tetőkivezetés
Az elszívott levegő tetőn át történő kivezetéséhez tetőkivezetésre van szükség. Ilyenből a Miele többféle kivitelt (DDF 125/150 vagy DDF 200) is kínál, amelyek 22°-os tetőhajlásszögtől és bármilyen cserepezéshez használhatók. A kiváló minőségű nemesacél ház egy stabil, időjárásálló ólom fedőkeretben helyezkedik el.
Szellőzőcsövek
Az elszívott levegővel a nedvesség, a meleg és a szagok a szabadba távoznak. Az elszívó csatorna geometriája és tulajdonságai fontosak a légteljesítmény és az ernyő zajszintje szempontjából. Leginkább a sima falú, kör átmérőjű szellőzőcsatornák vagy speciális, az átmérő korlátozása nélküli lapos csatornák alkalmasak. A Miele rendszerint 150 mm átmérőt javasol. Nagyon nagy légteljesítményű ernyők esetében 200 mm átmérő használata ajánlott.A Miele lapos csatornák átfogó választékát kínálja. Bővebb információt tartozékkatalógusban talál.
Conseil Européen de la Construction d’appareils Domestiques Modelltől függő felszereltségi jellemzők