• Ugrás a főmenühöz (Nyomjon egy Entert)
  • Ugrás a főtartalomra (Nyomjon egy Entert)
  • Ugrás a lábléchez (Nyomjon egy Entert)
  • Főoldal
  • Újdonságok & Események
  • Miele à la carte
  • Italok
  • Miele à la carte
    • Kulináris trendek
    • Receptek
    • Italok
    • Főzés a gyakorlatban
    • Szakácskönyvek
    • Miele Főzőiskola séfje és szakértői
    • Rendezvények
    • Kapcsolat
  • Újdonságok és akciók
  • Díjak és tesztgyőzelmek
  • Rendezvények

Miele hírlevél

A Miele hírlevél gondoskodik arról, hogy első kézből értesüljön termékhíreinkről, promócióinkról, eseményeinkről illetve inspirációt és ötleteket ad receptekhez, életmódokhoz és még sok minden máshoz.

Feliratkozás Miele hírlevélre

Gyömbérsör

Az évszak itala Brent Hofacker - stock.adobe.com

Gyömbérsör

Egyre többen választják ezt a kicsit csípős, fűszeres italt a hagyományos cukrozott szénsavas üdítők helyett.

Mielőtt jobban belemennénk, szögezzük is le, hogy a gyömbérsör nem sör! A gyömbérsör egy alkoholmentes, szénsavas üdítőital.Ez azonban nem volt mindig így. Amikor a 18. századi Angliában megjelent, még pont ugyanúgy főzték, mint a sört (innen ered a neve). A cukorból, vízből és gyömbérsöralapból álló elegyet speciális élesztőgombák és baktériumok segítségével erjesztették meg, amellyel egy tíz százalék feletti alkoholtartalmú italhoz jutottak. Abban az időben az alapul szolgáló növény elterjedt volt szerte a Brit-szigeteken. A gyömbérsört nemcsak Angliában fogyasztották, hanem az észak-amerikai gyarmatoknak is exportáltak belőle. Az ital a legnagyobb népszerűségnek közvetlenül az amerikai szesztilalom előtt örvendett, ekkor Angliában közel 3000, Kanadában több mint 1000, az Egyesült Államokban pedig mintegy 300 gyömbérsörfőzde üzemelt. Ezenfelül számos magánháznál is foglalkoztak a főzésével. A szesztilalom alatt azonban az alkoholt kihagyták belőle, majd fokozatosan maga az ital is elvesztette a népszerűségét.

Az utóbbi években a gyömbérsör reneszánszát éli: feltámadtak a régi márkák, és újak jelentek meg a piacon. Nemcsak az Egyesült Államokban vagy Nagy-Britanniában, hanem Németországban is gyártják, ahol a sörtisztasági követelmények megtiltják, hogy a gyömbéritalra a sör („Beer” vagy „Bier”) megnevezést használják. Ezért náluk „gyömbérfőzet”, „fűszeres gyömbér”, „Ginger B” vagy „gyömbérsör ízesítésű ital” néven kapható.

 

Szöveg: Rainer Meier

Hasonló cikk Brandy AlexanderBajorország söreiPuncs – forró, illatos, fűszeres
 
  • Az oldal tetejére
  • Magánszemélyek
  • Professional
Kívánságlista 0
Bejelentkezés
Kijelentkezés
  • Főoldal
  • Termékek
  • Webáruház
  • Újdonságok & Események
  • Ügyfélszolgálat

Feliratkozom a hírlevélre!

  • Webáruház
  • Hírlevél
  • Kapcsolat
  • Használati utasítások
  • Rólunk
  • Kereskedők
  • Építészek és kivitelezők
  • Szállítók
  • Sajtó
  • Miele Corporate
  • Adatvédelem
  • Felhasználási feltételek
  • Impresszum
  • ÁSZF
  • Oldaltérkép
  • Termékregisztráció