A Miele hírlevél gondoskodik arról, hogy első kézből értesüljön termékhíreinkről, promócióinkról, eseményeinkről illetve inspirációt és ötleteket ad receptekhez, életmódokhoz és még sok minden máshoz.
Egyre többen választják ezt a kicsit csípős, fűszeres italt a hagyományos cukrozott szénsavas üdítők helyett.
Mielőtt jobban belemennénk, szögezzük is le, hogy a gyömbérsör nem sör! A gyömbérsör egy alkoholmentes, szénsavas üdítőital.Ez azonban nem volt mindig így. Amikor a 18. századi Angliában megjelent, még pont ugyanúgy főzték, mint a sört (innen ered a neve). A cukorból, vízből és gyömbérsöralapból álló elegyet speciális élesztőgombák és baktériumok segítségével erjesztették meg, amellyel egy tíz százalék feletti alkoholtartalmú italhoz jutottak. Abban az időben az alapul szolgáló növény elterjedt volt szerte a Brit-szigeteken. A gyömbérsört nemcsak Angliában fogyasztották, hanem az észak-amerikai gyarmatoknak is exportáltak belőle. Az ital a legnagyobb népszerűségnek közvetlenül az amerikai szesztilalom előtt örvendett, ekkor Angliában közel 3000, Kanadában több mint 1000, az Egyesült Államokban pedig mintegy 300 gyömbérsörfőzde üzemelt. Ezenfelül számos magánháznál is foglalkoztak a főzésével. A szesztilalom alatt azonban az alkoholt kihagyták belőle, majd fokozatosan maga az ital is elvesztette a népszerűségét.
Az utóbbi években a gyömbérsör reneszánszát éli: feltámadtak a régi márkák, és újak jelentek meg a piacon. Nemcsak az Egyesült Államokban vagy Nagy-Britanniában, hanem Németországban is gyártják, ahol a sörtisztasági követelmények megtiltják, hogy a gyömbéritalra a sör („Beer” vagy „Bier”) megnevezést használják. Ezért náluk „gyömbérfőzet”, „fűszeres gyömbér”, „Ginger B” vagy „gyömbérsör ízesítésű ital” néven kapható.