Egy fehér inges, szakállas férfi egy faház falának támaszkodik. Mosolyog és a távolba tekint.

Fenntarthatóság a Miele Professional-nél

Immer Besser: bolygónkért, egyetlen otthonunkért

KezdőoldalFenntarthatóság a Miele Professional-nél

Miért fontos számunkra a fenntarthatóság

Bolygónk ma mélyreható változásokon megy keresztül – olyan változásokon, amelyek következményeit még csak most kezdjük érezni.

A jobb és fenntarthatóbb jövő megteremtése mindannyiunk felelőssége – a legnagyobb multinacionális vállalattól a legkisebb családi háztartásig. Az „Immer Besser“, vagyis a „mindig jobban“ azt a meggyőződésünket jelképezi, hogy mindenben, amit teszünk, mindig még jobbak legyünk.

Ez arra ösztönöz minket, hogy folyamatosan jobb és intelligensebb készülékeket fejlesszünk, hogy az ezeket használó háztartások és vállalkozások fenntarthatóbbá váljanak – generációról generációra.

Ezen az oldalon megtudhatja, mit teszünk a jobb jövő felé vezető utunkon.

Céljaink a jövőre nézve

Közös otthonunk megmentése versenyfutás az idővel. Ezért rendületlenül továbbfejlesztjük ambiciózus céljainkat és folyamatosan bővítjük szerepvállalásunkat. Ezekkel az ígéretekkel szeretnénk tovább haladni a választott utunkon:

Egy anya és a lánya a Miele kis óriásai mellett állnak, és egy tabletet néznek.

Fenntarthatóság megvalósítása minden szinten

Folyamatosan azon dolgozunk, hogy a fenntarthatóság a szolgáltatás, vagy a termékek életciklusának minden szakaszában elengedhetetlen szerepet kapjon – az értéklánc egészében és az ügyfeleink háztartásaiban és üzemeiben.

A képen egy Miele Professional mosogatógép modern érintőkijelzője látható

Olyan készülékek gyártása, amelyek nem hagynak nyomot – azzal a céllal, hogy 100%-ban CO₂-semlegesek legyenek

Arra törekszünk, hogy a legjobb termékeket és szolgáltatásokat a lehető legkisebb környezeti terheléssel, 100%-ban CO₂-semlegesen fejlesszük ki.

Egy férfi átnéz egy alkatrészen lévő lyukon.

A hulladék elkerülése érdekében új életre keltjük a régi készülékeket

Elkötelezettek vagyunk a körforgásos gazdaság mellett, amely nem hagy maga után hulladékot, és élettartamuk végén minden anyagot újrahasznosít.

Megbízhatóságunknak köszönhetően tettünk szert globális hírnevünkre, és ez nem véletlen. Minden termék alapos és szigorú tesztelésen esik át¹.

 • Mosógépeinket 30 000 óra üzemidőre teszteljük

 • Szárítógépeinket 40 000 programciklusra teszteljük

 • Tisztító- és fertőtlenítőkészülékeinket 15 000 óra üzemidőre teszteljük

 • Frissvizes mosogatógépeinket 28 000 ciklusra teszteljük²

 • Mosógépeink ajtajait 60 000 alkalommal nyitjuk ki, zárjuk be, reteszeljük be és ki

 • Mosogatógépeink ajtajait 100 000 alkalommal nyitjuk ki és zárjuk be.

A fenntarthatóság áttekintése

Infografikánk tudnivalókat tartalmaz vállalatunkról, környezetvédelmi kötelezettségvállalásainkról, , egyéb fenntarthatósági megoldásokról , valamint érdekes tényeket a gépeink aprólékos ésszigorú teszteléséről.

Még több betekintés a fenntarthatóság témájába

Vállalatunk 1899-es alapítása óta a fenntarthatóság szilárdan az értékeink közé tartozik. Olvassa el cikkeinket és tudjon meg többet a fenntarthatósághoz vezető utunkról!

Egy sziget felső nézetből, vízzel, parttal és fákkal.

A fenntarthatóság DNS-ünk része

A vállalat megalapítása óta a fenntarthatóság áll a Miele termékfilozófiájának középpontjában – tartson velünk egy fenntarthatóbb jövő felé vezető úton.

Egy nő egy tabletet használ egy zöld környezetben

Egy fenntartható jövő a bolygónk számára

A Miele Professional elkötelezte magát bolygónk fenntartható jövőjének megteremtése mellett. Tudjon meg többet a fenntarthatósággal kapcsolatban tett ígéreteinkről, amelyekkel szeretnénk elérni céljainkat 2030-ra.

Az „Immer Besser“ azt jelenti, „Mindig jobban“, mindig törődéssel

Családi vállalkozásként hiszünk abban, hogy a jövőnek fenntarthatónak kell lennie – és hogy felelősségünk nem ér véget a gyárkapunál. Ezért törekszünk arra, hogy minden tevékenységünket fenntarthatóbbá tegyük, és másoknak is segítsünk ebben. Mert csak együtt vagyunk képesek megoldani a világunk előtt álló kihívásokat.

Üzletemberek ötletbörzét tartanak egy konferenciateremben
Komolyan vesszük a fenntarthatóságot

A Miele kutatási és fejlesztési költségvetésének több mint 50%-át a fenntarthatóbb készülékek és szolgáltatások fejlesztésére fordítja. A 2020-ban értékesített Miele mosógépeink nagy része a piacon elérhető legmagasabb energiahatékonysági besorolással rendelkezik.

Történelmi fotó egy vajkészítő gépről
A minőség egyet jelent a hosszú élettartammal

Termékfilozófiánk lényege már a vállalat alapítása óta az, hogy kiváló minőségű anyagokkal és kifinomult gyártási módszerekkel kiváló minőségű és hosszú élettartamú termékeket gyártsunk. Így egy hosszú élettartamú Miele Professional készülékkel biztos lehet abban, hogy kevesebbet fog fogyasztani.

Miele logó
Egy megbízható partner

A Miele (beleértve a Miele Professionalt) több mint 22 300 embert foglalkoztat, akiknek jólléte nagyon fontos a számunkra. Különféle HR-ajánlatokkal ösztönözzük és támogatjuk minden alkalmazottunkat, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy megbízható partnerei legyünk az iparnak és a társadalomnak.

Egy Miele gyártóüzem belülről, egy munkatárs éppen kerékpárral halad át a képen
CO₂-semlegesség minden telephelyen

A Miele elkötelezte magát a „Science Based Targets“ (SBTi) kezdeményezés mellett, és minden telephelyén klímasemleges (Scope 1, 2). Fontos mérföldkő ezen az úton: 2019 és 2030 között 15%-kal csökkentjük a termékeink felhasználási fázisában (Scope 3.11) keletkező kibocsátást – mivel ez teszi ki a teljes CO₂-lábnyomunk legnagyobb részét.

Sok különböző alkatrész fehér háttér előtt
Készülékeink szervizelése

Kiváló minőségüknek köszönhetően a Miele Professional készülékek hosszú élettartamúak. Amennyiben javításra van szükség, a fontos funkcionális alkatrészek a sorozatgyártás befejezését követően még 15 évig elérhetők.3 Gyakran még ezen túl is van lehetőség arra, hogy fontos funkciókhoz eredeti pótalkatrészeket szállítsunk.

Miele fenntarthatósági jelentés

A Miele új fenntarthatósági jelentése már letölthető. Ebben a Miele megerősíti elkötelezettségét az ENSZ által közzétett fenntartható fejlődési célok (Sustainable Development Goals, SDG-k) mellett, és elkötelezi magát a nemzetközi klímapolitika két fokos célkitűzése mellett. A korábbi jelentésekhez hasonlóan ez a kiadás is a Globális Jelentéskészítési Kezdeményezés (Global Reporting Initiative, GRI) iránymutatásait követi.

Egyéni tanácsadásra van szüksége?

Örömmel segítünk vállalkozása számára megtalálni a megfelelő termékeket és szolgáltatásokat. . A Miele Professional olyan fenntartható megoldásokat kínál, amelyek tökéletesen megfelelnek az Ön igényeinek: lépjen kapcsolatba velünk, hogy többet tudjon meg!

 1. 1.
  A termékekre vonatkozó állítások a termékkategóriától és a befogadóképességtől függően változhatnak.
 2. 2.
  MasterLine sorozat
 3. 3.
  Ez nem vonatkozik a digitális termékekre vagy a folyamat dokumentációval kapcsolatos termékekre.