Pillantás a kék égboltra a fák koronáján át,
KezdőoldalRólunk

Rólunk

Vállalatunk megalapítása óta az innováció kultúráját ápoljuk. Meggyőződésünk, hogy döntő hozzáadott értéket teremtünk ügyfeleink számára, és együtt a legjobb megoldásra törekszünk. Világszerte megbízható üzleti partnerként tartanak minket számon, aki a kiemelkedő minőséget és szakértelmet képviseli. Kereskedelmi megoldásainkkal számos ágazatot támogatunk: a szociális otthonoktól kezdve a kempingekig, kórházaktól óvodákig, laboratóriumoktól mosodákig, és mindenhol, ami ezek között van. Átfogó megoldásokat kínálunk vállalatának.

Egy régi fotó a Miele Professional mosógépek összeszereléséről

Történetünk

Minden 1899-ben kezdődött Herzebrockban, amikor Carl Miele technikus és Reinhard Zinkann kereskedő útjára indította első tejcentrifugáit és vajkészítő gépeit. Az „Immer Besser“ mottó nem csak az idő próbáját állta ki, hanem tovább él családi vállalkozásunk alapelemeként. Arra ösztönöz minket, hogy folyamatosan új, jobb és intelligensebb megoldásokat fejlesszünk, hogy a háztartások és vállalkozások generációról generációra fenntarthatóbbá váljanak.

A kereskedelmi alkalmazású megoldások mindig is a Miele fontos részét képezték. 1924 óta a Professional csapat az évtizedek során számos iparágban működő vállalattal, szakértővel és partnerrel dolgozott szorosan együtt, hogy megbirkózzon ügyfeleink egyedi kihívásaival és teljesítse egyéni kívánságaikat. Mindig nagy hangsúlyt fektetünk a fenntarthatóságra: 360PRO-megoldásaink mélyen gyökerező értékeinken alapszanak, és minden ügyfelünk számára egy jobb jövőre vonatkozó vízió jellemzi őket.

Örömmel kezdünk bele az új fejezet írásába. Végül mindig egyre jobban megy!

Megbízható minőség

A Miele Professional MasterLine mosogatógépének kijelzője

Megbízhatóságunknak köszönhetően tettünk szert globális hírnevünkre, és ez nem véletlen. A kiváló színvonal biztosításához minden megoldásunkat kiterjedt minőségi teszteknek és különösen szigorú végső ellenőrzésnek vetjük alá. Míg mások néhány tesztkör után elégedettek, mi nem elégszünk meg ennyivel. Így kínálunk kereskedelmi ügyfeleinknek olyan hosszú élettartamú készülékeket, amelyek évről évre bizonyítanak.

Mosógépeinket30 000, laboratóriumi mosogatógépeinket 15 000 üzemórára, a MasterLine mosogatógépeket 28 000 mosási ciklusra teszteljük. Az alkatrészeket, például a Be/Ki kapcsoló gombot és a készülékek ajtajait is a lehető legalaposabban teszteljük.

És ez még nem minden. A német mérnöki ismeretek számunkra a legmagasabb szintű precizitást jelentik, és mindig a fejlesztésekre törekszünk. Az anyagokat, pl. a nemesacélt gondosan választjuk ki a készülékek élettartamának növelése érdekében. Emellett szabadalmaztatott termékjellemzőket fejlesztettünk ki, mint például a méhsejtcellás szerkezetű textilkímélő dob, hogy ügyfeleink az első osztályú eredményekből profitálhassanak. Ez megerősíti ügyfeleinket abban, hogy a Miele Professionalt válasszák, és hogy együtt közösen alakítsuk vállalatuk jövőjét.

Vállalati filozófiánk

Egy üzletasszony áll egy tablettel egy tábla előtt

Megoldási partnerként a kezdetektől szorosan együttműködve dolgozunk Önnel azon, hogy támogassuk céljai megvalósításában. A legjobb támogatást kínáljuk, valamint azt a bizonyosságot, hogy velünk helyes döntést hozott.

Negyedik generációs családi vállalkozás vagyunk, és mindig hűen kitartunk a termékeinkért és folyamatainkért, a munkatársainkért és üzleti partnereinkért, valamint a természetes erőforrások megóvásáért vállalt felelősségünk mellett. Ez már az általunk kiválasztott anyagokban, valamint termékeink kialakításában és gyártásában is megmutatkozik.

Végezetül, a mottónk: „Immer Besser.“ Ez azt jelenti, hogy mindig új utakat keresünk, és sosem állunk meg. Az ügyfeleinkkel és beszállítóinkkal való együttműködéstől kezdve, vállalati kultúránkon és alapértékeinken át a munkatársainknak nyújtott támogatásig mindenben, amit csak csinálunk, a fejlődésre törekszünk. Ez mozgat bennünket!

Vezetőségünk

A Miele négy ügyvezetője

1899 óta, egy német kisvárosi üzemből kiindulva a mai világszínvonalú vállalatig a Miele márka a Miele és a Zinkann családok tulajdonában van. Azaz, részvényeseink a szó legszorosabb érdekében a DNS-ükben hordozzák a Mielét.

A négy elnökségi taggal együtt, akik nem a családhoz tartoznak, mindkét család részt vesz az operatív ügyvezetésben és aktívan alakítják a vállalat életét. Akár alkalmazott, partner vagy ügyfél – Önt is a családunk tagjaként köszöntjük.

A Miele Professional üzleti divízióját Dr. Christian Kluge vezeti, ő a mozgatórugója annak az igényünknek, hogy kereskedelmi ügyfeleink számára inspiráló megoldási partner legyünk.

Üzleti fejlődésünk

Négy fiatal nő egy workshop keretében új ötleteken dolgozik

Egy jobb jövőt szeretnénk kialakítani, és ebben ügyfeleink inspiráló megoldási partnere szeretnénk lenni – ez üzleti célunk. A fenntarthatóságtól kezdve a hatékonyság növelésén keresztül a szaktudásunk kihasználásáig és az általunk támogatott vállalat előrelendítéséig: üzleti célunk nem csak egy ambíció – hanem egy felelősségvállalás!

Az „Immer Besser.“ mottóhoz híven nagy lépéseket tettünk az elmúlt években céljaink elérése érdekében. Ide tartozik az új termékek bevezetése, a bevált Miele minőség egyesítése a legmodernebb technológiával, valamint az új tehetségek toborzása, amik céljaink elérésében támogatnak minket. Természetesen továbbra is a fenntarthatóság mellett tett ígéretünk betartásán dolgozunk. Mindez az üzleti eredményeinkben is tükröződik.

A 2022-es pénzügyi évben a vállalat 5,43 milliárd eurós forgalmat ért el. Ez 591,0 millió eurós vagy 12,2 százalékos növekedésnek felel meg. Németországban a forgalom 1,47 milliárd euró volt. A 2022. december 31-i állapot szerint a Miele Csoport világszerte közel 23 300 munkavállalót foglalkoztatott, ebből Németországban 11 900 főt.

Egyéni tanácsadásra van szüksége?

Örömmel segítünk vállalkozása számára megtalálni a megfelelő termékeket és szolgáltatásokat. A Miele Professional olyan egyénre szabott megoldásokat kínál, amelyek tökéletesen megfelelnek az ön igényeinek: lépjen kapcsolatba velünk, és tudjon meg többet!