A know-how és a 3D nyomtatás találkozása.

A 3D4U-val a Miele mostantól ingyenes tartozékokat kínál letöltésre az otthoni 3D nyomtatóhoz. Készítse el saját egyedi tartozékait.

Technológia

A 3D4U-val a Miele a világ első háztartási készülék gyártója, amely 3D-ben nyomtatott tartozékok szélesebb választékát kínálja. Ezzel a különleges szolgáltatással a Miele elsősorban az úgynevezett „fused layer modelling“ nyomtatók (röviden FLM nyomtatók) tulajdonosait célozza meg. Ez a nyomtatótípus egy hozzávezetett műanyag huzalt (filamentet) olvaszt fel a fúvókafejében. Egy vékony olvadékfonal keletkezik, amely az alkatrész kontúrjának megfelelően rétegenként rakódik le. Létrejön egy nyomtatott tárgy.

Minden 3D4U nyomtatósablon ingyenesen letölthető a thingiverse.com platformról. Minden 3D4U tartozék tartalmazza az ajánlott 3D nyomtatási paraméterek leírását, és a gyárthatóság szempontjából tesztelve van. Egyes tartozékok saját motívumokkal és paraméterekkel testreszabhatók.

   

A Miele a 3D4U tartozékok gyártásához PLA filamentek használatát ajánlja. Ennek oka a jó feldolgozási minőség a háztartási 3D nyomtatókon, valamint a 3D nyomtatási környezetben való nagyfokú elterjedtség. A legjobb esetben ez azt jelenti, hogy nem kell további anyagokat vásárolni és kiszállítani. A környezet védelme érdekében új filamentek vásárlásakor ügyeljen arra, hogy a lehető legkevesebb csomagolási hulladék keletkezzen. A filament például újrahasznosított kartonból készült tekercseken vagy úgynevezett coilként feltekerve kapható. A 3D nyomtatási tartozékok és maradékok ártalmatlanításakor használja a helyi hulladék- és újrahasznosítható anyagok ártalmatlanítására szolgáló lehetőségeket (pl. szelektív hulladékgyűjtőket, ha vannak ilyenek.)

Porszívók

3D4U Micro kézi fogantyú

A 3D4U Micro kézi fogantyú még több rugalmasságot biztosít önnek – például az autó porszívózásakor. A Micro kézi fogantyú a kézi fogantyú nagyon kicsi változata. Az egyik oldalra tartozékot, pl. a 3D4U Flexi szívófejet lehet felhelyezni. A másik oldalon van egy csatlakozó a porszívó tömlőjéhez. Reteszelje ki a szívótömlőt a porszívó kézi fogantyújából, és csatlakoztassa a tömlőt a Micro kézi fogantyúba. Ezzel még szabadabban dolgozhat szűk helyeken. A Micro-fogantyú kompatibilis az összes porzsákos Miele padlóporszívóval, feltéve, hogy azok integrált kefe nélküli kézi fogantyúval rendelkeznek.

A 3D4U Micro kézi fogantyú letöltése

3D4U buborékfújó kiegészítő

A 3D4U buborékfújó kiegészítővel könnyedén készíthet káprázatos szappanbuborékokat. Miért ne használhatná a porszívót játékra is? Ennek a tartozéknak a formája egy szappanbuborék-csoportot mintáz. A rögzítéshez a modult a Miele Complete C3 kifúvórácsára kell helyezni. A porszívóból érkező nagy tisztaságú légáram a felhelyezett tartozékon keresztül áramlik. Ekkor a nyílás elé tarthat egy buborékfújó pálcát. A lágy légáramlat könnyedén és másodpercek alatt készít csillogó szappanbuborékokat.

A 3D4U buborékfújó kiegészítő letöltése

3D4U Flexi-szívófej

Ki ne ismerné? Léteznek otthon olyan szűk helyek, ahová egyetlen tartozék sem fér be. A 3D4U Flexi szívófejjel most már ezeket a helyeket is elérheti. A vége rugalmas anyagból van nyomtatva, ezért kíméletes a felületekkel szemben. Három különböző tartozék szabadon elérhető a 3D4U-n keresztül. Aki még ennél is többet szeretne, az a szívófejvéget testre is szabhatja.

A 3D4U Flexi-szívófej letöltése

3D4U Mono tartó

A Miele 3D4U Mono tartó tökéletes kiegészítője a Compact C2 padlóporszívónak. A Mono tartóval mindig elérhető közelségben rögzíthet egy további tartozékot porszívójához. A Mono tartót a kézi fogantyú vagy a készülék betöltőcsonkjának rögzítőfüleire kell csúsztatni. Az adapter kúpja immár megtartja a tartozékokat, például egy széles kárpit szívófejet vagy egy hosszú fugatisztítót. Tudta, hogy a Miele több mint húsz különböző tartozékot kínál utólagos megvásárlásra?

Nyomtatás előtt ellenőrizze, hogy az ön Miele padlóporszívója fel van-e szerelve a csatlakozócsonknál a szükséges parkolóbütyökkel. Ez jellemző a Compact C2 sorozat összes modelljére és a Complete C3 sorozat egyes modelljeire.

A 3D4U Mono tartó letöltése

3D4U értéktárgy-leválasztó

A 3D4U értéktárgy-leválasztó sokoldalú segédeszköz, ha a nagy és a kis tárgyakat kell egymástól elválasztani. Akár a konyhai fiókokat vagy hátizsákot porszívózza ki, vagy a szőnyeget kutatja át egy elveszett fülbevaló után, vagy egy halom építőkockát porszívóz fel – a piszok eltűnik, az értéktárgyai nem. Az értéktárgy-leválasztó porózus felületének sablonjaként a Triflex HX1 központi szűrője szolgált. A pásztázó elektronmikroszkópos felvétel a Triflex HX1 szűrő felületét mutatja. Itt is elkülönül a szennyeződés a levegőtől, csak sokkal kisebb mértékben. A szűrő mikrométeres pórusai még a legfinomabb port is visszatartják.

A 3D4U értéktárgy-leválasztó letöltése

Konyhai segédeszközök

3D4U dekorszóró

A Miele 3D4U dekorszóró: varázsolja nevét vagy kedvenc motívumát a felületre pillanatok alatt. Kakaóval a tejhabra vagy porcukorral a süteményekre. A borsőrlőhöz hasonlóan ennek a tartozéknak a felső és alsó fele egymással ellentétesen elforgatható. Azonban nem őrlőmű van benne, hanem egy impulzusgenerátor. Amikor a két felet egymással ellentétesen forgatják, az impulzusgenerátor mikrovibrációi finom részecskeszórást hoznak létre. Az eredmény: másodpercek alatt bármilyen felületre felvarázsolhatja a kívánt motívumot. A technológiát a Miele Blizzard CX1 szabadalmaztatott tisztítórendszeréből vettük át és miniatürizáltuk. A CX1 úgynevezett ComfortClean funkciójával az impulzusgenerátor biztosítja a finompor-szűrő automatikus tisztítását.

Saját díszítőmotívumaihoz töltse le a fedélsablont, és CAD programmal illessze bele saját motívumát.

A 3D4U dekorszóró letöltése

3D4U kávéclip

Míg a bor több mint 400 aromából tevődik össze, addig a kávé több mint 800 aromából. Ez a sokféleség teszi a kávét az egyik legösszetettebb természetes termékké, és biztosítja a változatos ízvilágot, a kávészemektől, a pörköléstől és az elkészítési módtól függően. Minél frissebbek a kávészemek, annál finomabb az ízjegyek. A felbontott kávécsomagolásokat ezért ideális esetben vissza kell zárni. A 3D4U kávéclippel a Miele erre egy különösen kényelmes lehetőséget kínál. A kávészemek adagolása ezzel még kényelmesebbé válik. Tipp: természetesen müzlis zacskókhoz és más ömlesztett árukhoz is alkalmas. A clip kétféle változatban kapható: kis méretű, kb. 250 g-os tasakokhoz és nagy méretű, kb. 1000 g-os tasakokhoz.

A 3D4U kávéclip letöltése

Alkotómunka otthon

3D4U porelszívó fúráshoz

A 3D4U fúráshoz való porelszívó gondoskodik arról, hogy fúrás közben a keze szabad maradjon. Ez a fogantyúcsőre szerelt tartozék szorosan a falra tapasztja magát. Ehhez a fenéklemezt számítógépes szimulációval optimalizáltuk a légáramláshoz. A kilenc nyílás különösen hatékonyan szívja fel a keletkező port a furat körül. Az eredmény: kevesebb stressz fúrás közben, tisztább padló, és nagyobb biztonság létrákon végzett munkáknál.

A 3D4U fúráshoz való porelszívó letöltése

3D4U Twin-Adapter

A 3D4U Twin adapter: a nagy tervekkel rendelkező alkotóknak. A Twin adapter lehetővé teszi egyszerre két szívótömlő csatlakoztatását a porszívóhoz. Műhelyében így még több port tüntet el a porszívó ugyanannyi idő alatt. Az összeszereléshez válassza le a szívótömlőt a padlóporszívóról. Ezután helyezze be a Twin adaptert a Complete C3 padlóporszívó felső részébe. A két szabad nyílásba most két tömlőt lehet behelyezni. Természetesen két fogantyú, cső és fúvóka is felszerelhető. Ezzel a felszereltséggel egyszerre két személy is porszívózhat a porszívóval. Ez különösen jól használható keménypadlón. A Twin adapter kompatibilis a teljes Miele Complete C3 és Compact C2 padlóporszívó-sorozattal.

A 3D4U Twin adapter letöltése

Kapcsolat

Tetszik önnek az új 3D4U szolgáltatásunk?

Szeretné megdicsérni, kritizálni vagy kérdéseket feltenni vele kapcsolatban? Várjuk visszajelzéseit a 3D4U@miele.com címen.

 

Fel