3 in 1 elv a maximális sokféleségért

Több íz, több létfontosságú anyag
A gőzpárolás az egyik legegészségesebb ételkészítési mód. De mitől olyan egészséges a gőzpárolás? Az ételek párolása viszonylag alacsony hőmérsékleten történik – így a hagyományos, gyakran túl magas hőmérsékleten történő főzéstől eltérően megmaradnak az értékes vitaminok és ásványi anyagok. A gőzpárolásnál emellett az étel nem érintkezik közvetlenül vízzel – az ételek így megtartják saját intenzív ízüket. A gőzpárolás értékes előnyeit már kutatók is alátámasztják: különösen a C-vitamin-tartalom jelentősen nagyobb a gőzpárolással készült ételeknél, például a gőzpárolóban elkészített paprika pontosan annyi tápanyagot tartalmaz, mint a nyers – még egészségesebbé és ízletesebbé téve ételeit.
A legjobb sütési eredmények
Mindig tökéletesen: mindegy, milyen ételt szeretne készíteni, mindegyik optimálisan megsül, hála a teljes értékű sütő funkcióknak: alsó-felső sütés, felső vagy alsó sütés, nagy vagy kis grill, légkeveréses grill vagy intenzív sütés. A még kényelmesebb sütésről a húsmaghőmérő tű gondoskodik, amely folyamatosan ellenőrzi a maghőmérsékletet, automatikusan kiszámítja az ételkészítési időt, és a kívánt maghőmérséklet elérésekor leállítja az ételkészítési folyamatot.
Okos kombináció
A párolási klíma célzott beállításával egy sütési folyamat során még jobb sütési eredményeket érhet el, mivel a kenyér különösen könnyű lesz, ropogós héjjal, akár a pékségben. A sültek is olyanok lesznek, mint az étteremben. Ennek oka: minden élelmiszernek meghatározott mennyiségű nedvességre és hőfokra van szüksége egy sütési folyamat különböző pontjain. A kenyér esetében az első percekben nagy mennyiségű gőz közvetlen hozzáadása történik – így jobban megkel. A hús az első pirítási lépés után kap plusz nedvességet, és minimális hőmérsékleten párolódik tovább. Ételei ezáltal különösen egyenletesen párolódnak, és optimális ízélményt eredményeznek.
Modelltől függő felszereltségi jellemzők