Márton-napi libavacsora
Márton-napi libavacsora
Miele Főzőiskola
25 900 Ft
Esemény
Torkoskodjunk együtt Márton nap alkalmával! A hagyomány szerint Márton nap a 40 napos karácsonyi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor a jóízű és gazdag falatozás, vigasság megengedett.
Miért ne tennénk mi is így? Ezen az estén olyan libahúsból készült különlegességeket fogunk elkészíteni, amivel méltán ünnepelhetjük ezt a régi tradíciót. A bor és a liba ilyenkor óhatatlanul összekapcsolódik, hiszen a Márton-napi lúdvacsora után „Márton poharával”, vagyis a novemberre éppen kiforrott újborral szokás koccintani, amely a hagyomány szerint erőt és egészséget ad.
• Libamájhab briós
• Libaaprólék leves
• Libamell karamellizált vörösboros körte, nudli
• Madártej mandulamorzsával
Miért ne tennénk mi is így? Ezen az estén olyan libahúsból készült különlegességeket fogunk elkészíteni, amivel méltán ünnepelhetjük ezt a régi tradíciót. A bor és a liba ilyenkor óhatatlanul összekapcsolódik, hiszen a Márton-napi lúdvacsora után „Márton poharával”, vagyis a novemberre éppen kiforrott újborral szokás koccintani, amely a hagyomány szerint erőt és egészséget ad.
• Libamájhab briós
• Libaaprólék leves
• Libamell karamellizált vörösboros körte, nudli
• Madártej mandulamorzsával