Az ételkészítési hőmérsékletet túl magasra állította be.
Az elkészítendő ételt nem a megfelelő szinten helyezte el.
Nem a megfelelő üzemmódot használta.
Annak megállapításához, hogy a sütési eredmény egyenetlen-e, készítse el referenciaként a következő tesztreceptet:
Kevert sütemény
Hozzávalók
200 g növényi margarin
200 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás, M-es méretű
500 g búzaliszt, BL-51
125 ml teljes tej (3,5%-os zsírtartalommal)
1 csomag sütőpor
1 g só
Sütőforma: szögletes tortaforma, 28–30 cm hosszú, nem fehérbádog
vagy
Egyenletesen simítsa el a süteménymasszát egy Miele sütőtepsin.
A margarint keverje habosra, majd fokozatosan adja hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat.
A sütőporral elkevert lisztet a tejjel felváltva keverje hozzá.
Öntse a kevert tésztát a kizsírozott szögletes tortaformába, vagy simítsa el a sütőtepsiben.
Helyezze a sütőformát a sütőtér ajtajával párhuzamosan a sütőtérben a sütőrácsra.
Hőlégkeverés beállítása:
Szögletes tortaforma: 160 °C hőlégkeverés plusz, előmelegítés nélkül, gyors felfűtés kikapcsolva, alulról a 2. szint, 65–75 perc a kívánt pirulástól függően.
Sütőtepsi: 160 °C hőlégkeverés plusz, előmelegítés nélkül, gyors felfűtés kikapcsolva, alulról a 2. szint, 30–35 perc a kívánt pirulástól függően.
Alsó-felső sütés beállítása:
Szögletes tortaforma: 160 °C alsó-felső sütés, előmelegítés nélkül, gyors felfűtés kikapcsolva, alulról a 2. szint, 65–75 perc a kívánt pirulástól függően.
Sütőtepsi: 160 °C alsó-felső sütés, előmelegítés nélkül, gyors felfűtés kikapcsolva, alulról a 2. szint, 30–35 perc a kívánt pirulástól függően.
A beállított hőmérsékletet csökkentse 10–20 °C-kal, kissé növelje meg az ételkészítési időt.
Korrigálja a behelyezési szintet.
Süteményeket és tortákat lehetőleg gyors felfűtés nélkül süsse.
Nedves tészták, például kevert tészta, vagy nedves feltétet, pl. gyümölcsöt/túrót tartalmazó sütemények esetében be kell kapcsolni a Crisp funkciót (nedvességcsökkentés).
Használati útmutató
Itt találja a használati útmutatókat Miele készülékeihez.