KeresesÜzletkereső
Segítség ehhez:Sütő

Az étel egyenlőtlenül sül meg

Az étel egyenlőtlenül sül meg.

Az ételkészítési hőmérsékletet túl magasra állította be.
Az elkészítendő ételt nem a megfelelő szinten helyezte el.
Nem a megfelelő üzemmódot használta.

Annak megállapításához, hogy a sütési eredmény egyenetlen-e, készítse el referenciaként a következő tesztreceptet:

Kevert sütemény

Hozzávalók

  • 200 g növényi margarin

  • 200 g cukor

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 3 tojás, M-es méretű

  • 500 g búzaliszt, BL-51

  • 125 ml teljes tej (3,5%-os zsírtartalommal)

  • 1 csomag sütőpor

  • 1 g só

Sütőforma: szögletes tortaforma, 28–30 cm hosszú, nem fehérbádog

vagy

Egyenletesen simítsa el a süteménymasszát egy Miele sütőtepsin.

  • A margarint keverje habosra, majd fokozatosan adja hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat.

  • A sütőporral elkevert lisztet a tejjel felváltva keverje hozzá.

  • Öntse a kevert tésztát a kizsírozott szögletes tortaformába, vagy simítsa el a sütőtepsiben.

  • Helyezze a sütőformát a sütőtér ajtajával párhuzamosan a sütőtérben a sütőrácsra.

Hőlégkeverés beállítása:

  • Szögletes tortaforma: 160 °C hőlégkeverés plusz, előmelegítés nélkül, gyors felfűtés kikapcsolva, alulról a 2. szint, 65–75 perc a kívánt pirulástól függően.

  • Sütőtepsi: 160 °C hőlégkeverés plusz, előmelegítés nélkül, gyors felfűtés kikapcsolva, alulról a 2. szint, 30–35 perc a kívánt pirulástól függően.

Alsó-felső sütés beállítása:

  • Szögletes tortaforma: 160 °C alsó-felső sütés, előmelegítés nélkül, gyors felfűtés kikapcsolva, alulról a 2. szint, 65–75 perc a kívánt pirulástól függően.

  • Sütőtepsi: 160 °C alsó-felső sütés, előmelegítés nélkül, gyors felfűtés kikapcsolva, alulról a 2. szint, 30–35 perc a kívánt pirulástól függően.

A beállított hőmérsékletet csökkentse 10–20 °C-kal, kissé növelje meg az ételkészítési időt.

Korrigálja a behelyezési szintet.

Süteményeket és tortákat lehetőleg gyors felfűtés nélkül süsse.

Nedves tészták, például kevert tészta, vagy nedves feltétet, pl. gyümölcsöt/túrót tartalmazó sütemények esetében be kell kapcsolni a Crisp funkciót (nedvességcsökkentés).

Használati útmutató

Használati útmutató

Itt találja a használati útmutatókat Miele készülékeihez.
Tudjon meg többet
Szerviztechnikus foglalása

Szerviztechnikus foglalása

Szerviz igényét telefonon is leadhatja
Szerviztechnikus foglalása
Kapcsolatfelvételi űrlap

Kapcsolatfelvételi űrlap

Írja le problémáját a kapcsolatfelvételi űrlapunkon keresztül. A Miele Ügyfélszolgálat a lehető leghamarabb felveszi Önnel a kapcsolatot.
A kapcsolatfelvételi űrlaphoz