Annak megállapításához, hogy a sütési eredmény egyenetlen-e, készítse el referenciaként a következő tesztreceptet:
Kevert sütemény
Hozzávalók
Sütőforma: szögletes tortaforma, 28–30 cm hosszú, nem fehérbádog
vagy
Egyenletesen simítsa el a süteménymasszát egy Miele sütőtepsin.
A margarint keverje habosra, majd fokozatosan adja hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat.
A sütőporral elkevert lisztet a tejjel felváltva keverje hozzá.
Öntse a kevert tésztát a kizsírozott szögletes tortaformába, vagy simítsa el a sütőtepsiben.
Helyezze a sütőformát a sütőtér ajtajával párhuzamosan a sütőtérben a sütőrácsra.
Hőlégkeverés beállítása:
Szögletes tortaforma: 160 °C hőlégkeverés plusz, előmelegítés nélkül, gyors felfűtés kikapcsolva, alulról a 2. szint, 65–75 perc a kívánt pirulástól függően.
Sütőtepsi: 160 °C hőlégkeverés plusz, előmelegítés nélkül, gyors felfűtés kikapcsolva, alulról a 2. szint, 30–35 perc a kívánt pirulástól függően.
Alsó-felső sütés beállítása:
Szögletes tortaforma: 160 °C alsó-felső sütés, előmelegítés nélkül, gyors felfűtés kikapcsolva, alulról a 2. szint, 65–75 perc a kívánt pirulástól függően.
Sütőtepsi: 160 °C alsó-felső sütés, előmelegítés nélkül, gyors felfűtés kikapcsolva, alulról a 2. szint, 30–35 perc a kívánt pirulástól függően.