Felelősségvállalás a jövőért

Takarékos és környezetbarát mosás
A Miele mérnökei nagy energiát fektetnek abba, hogy ön energiát tudjon megtakarítani. A Miele összes mosógépe könnyedén teljesíti az A+++ energiahatékonysági osztály követelményeit. A legtakarékosabb modellek akár 50 %-kal kevesebb áramot fogyasztanak az A+++ energiahatékonysági osztályra előírt határértéknél (46).Egyes Miele mosógépek második vízcsatlakozással rendelkeznek meleg víz számára. Ön így még többet takarékoskodhat, ha a vizet különösen energiatakarékosan,
pl. napenergiával állítja elő.A Miele új mosógépeivel soha nem látott mértékben takaríthat meg vizet és áramot. Amire mindig számíthat: a tökéletes tisztaság.
Takarékos és környezetbarát szárítás
Az elmúlt 15 évben a Miele – a textilápolás úttörőjeként – szárítógépeinek áramfogyasztását több mint 60 %-kal csökkentette. Ehhez a szárítógépek új T1 generációjának minden tagja energiahatékony hőszivattyús technológiát kapott, így mára mindegyikük legalább az A++ energiahatékonysági osztályt eléri.
A legjobb Miele szárítógépek akár 10 %-kal takarékosabban dolgoznak, mint ahogy azt az A+++ energiahatékonysági osztályra előírt határérték (24) megköveteli.Az EcoSpeed révén a ruhákat különösen gyorsan, ugyanakkor környezetkímélően száríthatja a legjobb A+++ energiahatékonysági osztállyal. A gazdaságosság és a rövidebb programfutási idők tökéletesen kombinálódnak. Teljes ruhatöltet mellett az EcoSpeed funkcióval 20 perccel csökkentheti a szárítási időt. Ha csak néhány ruhát akar megszárítani, akkor a szárítási idő további kb. 10 %-át is megtakaríthatja.És a Miele még eggyel tovább lép: egyes szárítógépeink a természetes R290 hűtőközeggel vannak ellátva, amely teljes mértékben FKW-mentes – a még jobb környezetvédelmi jellemzők érdekében.
Az ilyen szárítógépek üvegházhatás-potenciálja (GWP = Global Warming Potential) így több mint 99,7 %-kal csökkent és közel nulla. A környezettudatosság legmagasabb követelményeit is kielégítik, és jelentősen csökkentik használóik ökológiai lábnyomát.
Modelltől függő felszereltségi jellemzők