Túl magasra állította be a hőmérsékletet.
Csökkentse a hőmérsékletet 10–20 °C-kal, és növelje a sütési időt.
Az elkészítendő étel felülete egyenetlenül pirul meg.
Csökkentse a hőmérsékletet 10–20 °C-kal, és növelje a sütési időt.
Használja azt a szintet, amelyik a recept vagy a sütési táblázat szerint a legmegfelelőbb az elkészítendő étel és az üzemmód szempontjából. A receptek a receptfüzetben, a használati és szerelési utasításban vagy a Miele weboldalán találhatók.
Különösen az érzékeny felületű péksütemények, például a tejfölös vagy túrós sütemények pirulnak egyenetlenül a hőlégkeverés alatti levegőkeringetés miatt. Használjon alsó-felső sütést.
Ne használjon gyors feltűtést/boostert kényes tésztákhoz, például piskótához vagy apró süteményekhez, mert felülről túl gyorsan megbarnul a felület.
Kérjük, távolítsa el a nem szükséges tartozékokat a sütőtérből. Ha rendelkezésre áll, távolítsa el a zsírszűrőt a sütőtérből, mivel a szűrő akadályozza a levegő útját. A zsírszűrőt csak grillezéshez és hússütéshez helyezze be.
A következő lépéseket csak akkor végezze el, ha a sütő teljesen kihűlt:
Ellenőrizze, hogy az ajtó megfelelően illeszkedik-e az ajtózsanérokra, és hogy a retesz a megfelelő helyzetben van-e. Ezenkívül ellenőrizze, hogy az ajtótömítés mindenhol optimálisan illeszkedik-e. További információk a használati és szerelési utasításban vagy a Miele weboldalán találhatók.
Sütő szilikontömítéssel: a zsírmaradványoktól az ajtótömítés rideggé válhat és eltörhet. A normál szennyeződéseket legjobb, ha azonnal eltávolítja meleg vízzel, kézi mosogatószerrel és tiszta törlőkendővel, vagy tiszta, nedves mikroszálas kendővel. Ezután puha törlőkendővel törölje szárazra a tömítést.
Sütők üvegselyem tömítéssel: a sütőtér körül az ajtóablakot érzékeny üvegselyem tömíti, amely dörzsölés vagy súrolás hatására károsodhat. Lehetőség szerint ne tisztítsa az üvegselyem tömítést.
Ha az ajtótömítés rideg, repedezett vagy erősen kopott, kérjük, forduljon a Miele ügyfélszolgálatához.