A bor megfelelő hőmérsékleten történő tárolása
A borokat optimális esetben 6 és 18 °C közötti hőmérsékleten tárolja. Ha vörös- és fehérborokat szeretne együtt tárolni, válasszon 12 és 14 °C közötti hőmérsékletet. Ez a hőmérséklet fehér- és vörösborokhoz egyaránt alkalmas. A vörösborokat fogyasztás előtt legalább 2 órával ki kell venni és fel kell nyitni, hogy a bor oxigénhez jusson és kibontakozzon az aromája.
Ha a tárolási hőmérséklet túl magas (22 °C feletti), a borok túl gyorsan érnek, és az ízek nem tudnak tovább fejlődni. Ha azonban a tárolási hőmérséklet túl alacsony (5 °C alatt), a bor nem tud optimálisan érni.
A bor melegben kitágul, hidegben pedig összehúzódik – a hőmérséklet-ingadozás stresszt jelent a bor számára, ami megszakítja az érési folyamatot. Ezért nagyon fontos, hogy a hőmérsékletet szinte ingadozás nélkül tartsuk fenn.
A 2 vagy 3 bortemperáló zónával rendelkező Miele borhűtőkkel egyszerűen tárolhat egyszerre többféle bort.
Ezt a rögzített szigetelőlap teszi lehetővé, amely a belső teret két vagy három különböző temperálható zónára osztja.