Kyle Connaughton

A pillanat kifejezése.

Annak ellenére, hogy Kyle Connaughton három Michelin-csillaggal kitüntetett sztárséf, rendkívül közvetlen. Imád kertészkedni, főz, mert szeret másoknak örömet szerezni, és végtelenül lenyűgözi a japán konyha. Számára az igazi kreativitás kibontakoztatása azt jelenti, hogy soha nem bízza el magát a sikereitől.

  

Amivel főz:

Innovatív funkciók

Kombi gőzpároló

Haladó szintű főzés

Indukciós főzőlap

Okos főzés

Sütő

„Az élet túl rövid ahhoz, hogy a komfortzónában maradjunk. Mindig kihívás elé kell állítanod magad.“

Kyle Connaughton, három Michelin-csillaggal kitüntetett sztárséf

A kaliforniai Sonoma megyében található „Single Thread“ étterem tulajdonosaként és séfjeként Kyle a hozzávalóknak szenteli magát – azok eredetétől a tányéron való megjelenésükig. 2 hektáros farmján zöldségeket termeszt, amelyeket betakarítás után frissen dolgoz fel saját konyhájában. Ily módon megragad egy pillanatot az időben, és alkotásain keresztül közvetíti az itt és most élményét vendégei számára.

      

Kalifornia és Japán találkozása

„Tálaláskor vagy a precíz konyhai feladatok során kizárólag evőpálcikákat használok, mert szeretem a természetes ritmusukat, az összhangjukat. Általában kevés, de nagyon jó minőségű és rendkívül funkcionális főzőeszközöket használok.“

Kyle már 9 éves korában felfedezte a japán kultúra iránti szeretetét, amikor rendszeresen kísérte el apját üzleti utakra távoli szigetre a Csendes-óceánon át. Mindketten gyakran ettek los angelesi japán éttermekben, és újra meg újra Japánba repültek, hogy jobban megismerjék az ország kultúráját és konyháját. E tapasztalatok által inspirálva Kyle japán éttermekben kezdte karrierjét, az egyik legrangosabb japán főzőiskolába ment, majd Japánban folytatta tanulmányait, mielőtt végül még el is költözött Hokkaidóba.

 

A séf és a művész találkozása

Kyle és Azuma

A természethez és a japán kultúrához való szoros kötődése csak két ok, amiért Kyle és Azuma Makoto virágkötő művész azonnal megértették egymást. „A más művészekkel és kézművesekkel való együttműködés annyira inspiráló számunkra, séfek számára“ – mondja Kyle – „Olyan sok párhuzam van Azuma virágvilága és a mi kulináris világunk között."

 

Visszafogott elegancia – munka a kombi gőzpárolóval

A kombi gőzpároló által ihletve mindketten egyszerű hozzávalókat választottak, és abból valami különlegeset alkottak. Így Kyle teljesen különböző zöldségfajtákat válogatott össze, melyeket tudatosan egy darab tökéletes hal egyszerűségével kombinált. Egy zseniálisan egyszerű, de nagyon különleges étel..

Tudjon meg többet a kombi gőzpárolókról

A kombi gőzpároló által ihletve mindketten egyszerű hozzávalókat választottak, és abból valami különlegeset alkottak. Így Kyle teljesen különböző zöldségfajtákat válogatott össze, melyeket tudatosan egy darab tökéletes hal egyszerűségével kombinált. Egy zseniálisan egyszerű, de nagyon különleges étel.

Selyemtofuból, avokádóból és fűszernövényekből készülő szósz képezte az alapot, amely a különböző zöldségfajtákat és a halat egymással egyesítette. Kyle az egyes hozzávalók pontos elkészítésére összpontosított, így gondoskodott róla, hogy a különböző aromák tökéletesen harmonizáljanak egymással.

„Mindig a következő nagy kreatív áttörést keressük – mit jelent innovatívnak lenni? Mit tudunk létrehozni, amit még soha senki nem látott?“

 

 

A pillanat megőrzése – munka teljes felületű indukciós főzőlappal

„Azt szeretem ebben az indukciós főzőlapban, hogy egyszerre nagyon sokféle dolgot lehet vele csinálni. Eddig a technológia nem tette lehetővé, hogy ilyen eleganciával és összhanggal mozogjunk a konyhában, de mi, szakácsok pont ezt keressük“ – magyarázza Kyle. Az eredmény a nap egy pillanatképe, a szezon legjobbja, több kis fogásra bontva. Egy olyan alkotás, amelynél minden egyes aromát megkóstolhatunk, és amelynek minden elemét tökéletesen készítették el és művészien prezentálták.“

 

Ön következik

Vigyázz, kész, főzz!

    

Ismerjen meg további történeteket

Dalad Kambhu

Dalad Kambhu Michelin-csillagos séf, egyedülálló főzési stílussal és szokatlan élettörténettel.

Helena Rizzo

A hihetetlenül tehetséges brazil séf történeteket kapcsol minden egyes hozzávalóhoz, amellyel találkozik.

Azuma Makoto

A világhírű japán virágművész mindhárom séfünket valami rendkívüli megalkotására inspirálta.

Fedezze fel a főzés új világát a 7000-es generáció sütőivel, indukciós főzőlapjaival, kávéfőzőivel és sok más innovációval.

Miele. Minőség, amely megelőzi a korát